Forside X-files Coronavirus

DR venter flere genudsendelser: Disse programmer er i farezonen

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

Coronakrisen berører flere DR-programmer og der ventes flere genudsendelser.

EM i Fodbold er udskudt til næste sommer. Det samme er Sommer-OL. To store sportsbegivenheder der skulle have fyldt op på DR-kanalerne til sommer.

Sundhedsmyndighedernes krav til af holde afstand, og p.t. ingen forsamling i større grupper, giver samtidig udfordringer for en række planlagte DR-produktioner.

Annonce:

Et program som ‘Gift ved første blik’, der skulle have startet optagelser nu, er ramt af afstandskravet, og vil blive udskudt til det igen er muligt at lave det.

Det samme gælder programmer som ‘Øen’, ‘Danskere i verden’ og rejseprogrammer. De er også udskudt.

Så er der programmer som årets nye julekalender og ‘Den store bagedyst’. Julekalenderen mangler endnu at få nogle optagelser i kassen, mens bagedysten er under overvejelser om hvordan den kan produceres. Teltet står der allerede, men lige nu og her produceres kun de små film der præsenterer deltagerne i deres hjem.

Til gengæld gennemføres en ny sæson af programserier som ‘Danmarks næste klasiker’ (møbelkonkurrence), Hammerslag og ‘Kender du typen?’ og ‘Løvens Hule’.

Underholdningsprogrammet ‘Alle mod én’ ventes også tilbage på skærmen. Dog er det usikkert om det bliver med publikum.

Derudover vil nyhedsområdet fortsat have allerhøjeste prioritet hos DR, hvor produktionerne af magasiner mv. genoptages skridt for skridt.

 

De programmer som udsendes kan også følges på DRTV. Det gælder eksempelvis de mange ældre danske film, der kan streames i forbindelse med visningerne på TV.

 

Flere genudsendelser

De mange uger med nedsat produktion og den gradvise og prioriterede genåbning får konsekvenser for programmer og sendeplaner for resten af 2020.

De mange huller som udskydelser af sport og programserier efterlader vil skulle fyldes med noget, og en del af det vil være genudsendelser.

DR har dog også investeret i rettigheder til en større mængde danske film. Kendte film som eksempelvis Dogme-filmene fra 90’erne.

Samtidig sender DR over 10 millioner kroner ekstra ud til de danske produktionsselskaber, for at få produceret nye programmer – af en type der kan laves nu trods restriktionerne.

DR vil også have fokus på at levere kultur som erstatning for sommerens musikfestivaler, museer, kulturtilbud mv. Der vil også blive udsendt en række naturprogrammer.

Brugere af DR kan løbende blive opdateret om programændringer på tv, radio og digitalt her: dr.dk/programændringer

 

Andre nyheder om elektronikverdenens påvirkning af covid-19 virus (corona)

 

Annonce:
Forrige artikelDR: Borgen vender tilbage, i samarbejde med Netflix
Næste artikelUniversal vil sende film til udlejning samtidig med biografpremieren
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.