Forside Indhold og distribution Musik

Google lukker Play Music i år, men gør det let at overføre til YouTube Music

-

Det kræver kun få klik at overføre din egen musik fra Google Play til YouTube Music.

Er du en af dem, der i sin tid benyttede sig af Googles tilbud om at du kunne lagre alle dine musikfiler i skyen hos Google og streame dem derfra? Hvis du er, så ved du jo, at streamingen sker via Google Play Music-app’en, der også har været adgangskortet til Googles Spotify-konkurrent.

Annonce:

Men for et par år siden blev det offentliggjort, at sidstnævnte på sigt ville blive erstattet af den dengang nylancerede YouTube Music. Google ville på den måde benytte sig af et brand, der i langt højere grad har hul igennem til folk, når det gælder streamet indhold. YouTube Music er nu Googles primære musiktjeneste og konkurrent til Apple Music, Spotify, TIDAL, Deezer og så videre.

Tjenesten har den fordel, at den er integreret med den almindelige YouTube, som mange mennesker i forvejen bruger til at lytte til musik på – med videobilleder til. Men nu bliver YouTube Music også endegyldigt integreret med Google Play Music, hvis endeligt samtidigt er blevet annonceret.

Google har meldt ud at Play Music bliver lukket ned senere i år, og det er en melding, der har været ventet længe, men som også har skabt en del angst hos nogle af brugerne. Da Play Music blev lanceret, havde den nemlig den bonus-funktion, at du kunne uploade op mod 100.000 tracks fra din egen samling og streame dem derfra. Den funktion havde YouTube Music ikke ved lanceringen.

Nem overførsel

Men den kommer nu, i forbindelse med at Google Play Music lukkes. Brugere af sidstnævnte kan altså trække vejret roligt og se frem til at streame samlingen af sange fra YouTube Music i stedet. Og heldigvis vil Google gøre overførselen af tracks ganske nem.

Fra idag rulles der en ny overførsels-funktion ud, som kan findes og igangsættes med få klik via indstillingerne i YouTube Music. Ifølge Googles blogindlæg om emnet, bliver det al musik og data, der overføres. Det sidste er vigtigt, ikke bare fordi Google Play Music måske allerede har lært af dine lyttevaner og giver dig anbefalinger og musikblandinger, du sætter pris på.

Det er også fordi, din musiksamling måske indeholder sjældent materiale, der ikke er at finde på streamingtjenester eller i onlinebutikker endnu. Hvad enten det er en gammel, rippet CD med et lokalt band, der ikke kan findes online, eller specielle versioner af albums, du ikke kan finde andre steder online, så skulle det hele altså komme med over.

Det er altså angiveligt ikke noget med at YouTube Music forsøger at erstatte dine filer med de filer, de har på deres egne servere, sådan som Apple i sin tid gjorde det, da folks iTunes-samlinger gik online. Hvor godt det virker, finder vi ud af i løbet af de kommende uger, når funktionen langsomt ruller ud til alle brugerne.

Annonce:
Forrige artikelLibratone er gået konkurs
Næste artikelFastspeed afslutter første år med rekordvækst!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.