Forside Nyheder

Google gør endelig noget ved Chromes batteriforbrug

-

Den næste version af Chrome kan forlænge en laptops levetid mellem opladninger op til to timer.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvorfor din laptop løber tør for batteri efter en halv dags arbejde, når nu producenten har lovet mindst ni timer på en opladning, så skulle tage at kigge i din taskbar eller dock (afhængig af laptop-mærket).

Annonce:

Hvis du som de fleste andre mennesker i verden bruger Googles markedsledende Chrome-browser på computeren, bør du måske tage et kig øverst i browservinduet. Den der endeløse række af åbne browser-faner? Det er dem, der suger livskraften ud af dit batteri.

Selv, hvis du kun har et enkelt browser-vindue åbent i Chrome kan et kig i computerens oversigt over aktive processer ofte afsløre, at Chrome har åbnet flere instanser af browseren i baggrunden, som du ikke lige har set. Og de bruger alle sammen batteri.

Selv om Chrome er foran på point i forhold til mange andre browsere, er det her et af dens svagheder, hvilket ikke har været nogen hemmelighed i flere år. Men nu gør Google endelig noget seriøst ved sagen, og det kan hjælpe ret kraftigt på dit laptop-batteriforbrug.

28% bedre

Ifølge websiten TheWindowsClub vil den kommende Chrome version 86 lukke ned for bl.a. JavaScript-timere og trackere, der fortsætter med at på en browser-fane, selv om den blot er én blandt mange og ikke er aktiv lige nu.

Det gælder for eksempel ifølge websiten den tracker, der holder øje med, om du rører ved scroll-hjulet på musen eller laver scroll-bevægelser med fingrene på trackpad’en. Disse bevægelser er typisk beregnet på den fane, du har aktiv, men det betyder ikke at trackeren er deaktiveret på de andre faner.

Det bliver de altså i den nye Chrome-version. Ifølge TheWindowsClubs kilder har Google testet en situation med 36 åbne faner, og her blev der frigivet hele to timers ekstra batterilevetid, alene på basis af installation af den nye browser-udgave.

Det skal dog siges, at det aktive browservindue i Googles test står til at være tomt, så der er for eksempel ikke nogen YouTube-video, der står og trækker på batteriet i denne del af testen. Vi ved heller ikke, hvad det er for en maskine, Google har testet på. Men ifølge TheWindowsClub er de to extra timer en forøgelse af batterilevetiden på 28% i forhold til den gamle Chrome-version. Det er alligevel ret pænt.

Annonce:
Forrige artikelKendelse i landsretten om La Liga streaming-links – genmæle
Næste artikelSpilanmeldelse: F1 2020
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.