Forside Nyheder

LG sætter fut på displays til OLED TV

-
LG OLED fabrik i Guangzhou, Kina

LG Display har nu åbnet deres OLED TV-fabrik nr. 2 og det øger produktionen markant.

LG Display, der står for LG-konglomeratets display-produktion, har nu åbnet OLED TV-fabrik nr. 2.

Den nye fabrik ligger i Guangzhou i den kinesiske Guangdong-provins. Byen Guangzhou, der ligger nordvest for Hong Kong, er provinsens hovedstad og her har LG Display nu sat fut i produktionen af displays til OLED TV.

Annonce:

Der er tale om næsten en fordobling af produktionen af moderglas (Mother Glass) som er de plader der skæres op til displays. Fabrikken i Kina er en såkaldt 8.5 generations fabrik. Det betyder at de kan producere moderglas-plader på 220 cm x 250 cm, samme som den nuværende 9. generations OLED-fabrik, som LG Display har i Paju, Sydkorea.

 

Størrelsen af moderglas, Mother Glass, for de forskellige fabriks-generationer. Foto: recordere.dk

 

LG producerer for tiden 70.000 moderglas-plader om måneden på fabrik nr. 1 i Sydkorea og fabrik nr. 2 i Kina åbner nu i fuld skala med en produktion på 60.000 moderglas-plader om måneden.

Så sammenlagt 130.000 per måned af de plader. Næsten en fordobling. Det resulterer dog ikke helt i en fordobling af antallet af OLED TV på markedet, for den nye fabrik i Kina skal først og fremmest være med til at dække den stigende efterspørgsel efter store TV.

Hidtil har OLED TV på 77″ været markant dyrere end de mindre modeller på 65″ og 55″, også dyrere end det kunne forklares alene i forskellen i display-størrelse. Men når et marked ikke er mættet, og moderglas-pladerne skæres til få store TV, fremfor flere mellemstore TV, så stiger prisen.

Populært kan man sige, at køberne af de største TV dermed også betaler for alle de mellemstore TV der ikke kunne produceres, fordi moderglas-pladerne gik til færre store TV i stedet.

 

Åbningen af OLED fabrik nr. 2 i Guangzhou, Kina. Foto: LG Display

 

Så med den nye kinesiske fabrik af displays til OLED TV ventes det at vi vil se flere store OLED TV i butikkerne, til priser hvor flere kan være med.

Men der vil også komme flere OLED TV i de øvrige størrelser på hylderne fremover. LG producerer i dag paneler til 4K UHD OLED TV-displays i størrelserne 48″, 55″, 65″ og 77″ og et 88″ OLED TV-display i 8K UHD.

OLED TV-displays fra LG Display benyttes i dag i TV fra 19 forskellige brands, deriblandt LG, Panasonic, Philips og Sony.

 

Annonce:
Forrige artikelAndroid 11 er Rød fløjlkage
Næste artikelNu kommer LG MicroLED
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.