Forside * Fokus

Nu kommer LG MicroLED

-
En skærm bygget af LG MicroLED

LG skulle være tæt på lancering deres første MicroLED skærm-produkt med 4K i 163″

Nu følger LG efter Samsung og Sony, og lancerer skærmteknologi med MicroLED. Ved MicroLED lyser de enkelte pixels op, ligesom ved OLED, og det giver en god sortgengivelse. Da der næsten ingen genskin er i MicroLED opleves sort meget sort på den skærmteknologi, selv i dagslys.

Det LG lancerer nu er et modul der kan bygges MicroLED-skærme af. Flere moduler kan sættes sammen for større skærmareal.

Annonce:

Hvert modul er 640×360 pixels, med en pixelafstand (pixel pitch) på 0,9 mm. Det giver en 163″ skærm i 4K UHD opløsning.

Skærmen kan levere 1.200 nits i peak brightness og typisk 600 nits kontinuerligt. I peak giver det en kontrast på 100.000:1 og 50.000:1 i typisk gengivelse.

LG har valgt at sælge produkterne gennem deres erhvervsafdeling. En anvendelsesmulighed er digital skiltning, men der er jo ikke noget i vejen for at installere sådan en skærm i en premium hjemmebiograf.

 

Modulerne

LGs MicroLED-moduler hedder LSAB009 P0.9.

Hvert modul har 640 x 360 pixels, så der skal bruges 36 moduler (6 x 6) for at bygge en 163″ skærm med 4K UHD opløsning (3840 x 2160).

Her modulerne set fra forskellige vinkler:

Udover modulerne skal der formentlig også bruges en skærmcontroller af en art. Noget der kan tage de gængse input og levere signal til MicroLED-displayet.

 

Pris og tilgængelighed

Prisen er endnu ukendt, men MicroLED har ikke tradition for at være billigt i sit nuværende stadie.

I følge nichemagasinet MicroLED-Info skulle LG begynde levering d. 17. august i år.

Produktet står til at få global tilgængelighed, men hvornår det evt. kan købes i Danmark vides ikke.

 

Se også

Forskellene på LCD, OLED og MicroLED sat i skema

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.