Forside * Nyheder

Nu kommer Amazon til Norden

-
Foto: Amazon. Illustration: recordere.dk

Amazon etablerer sig nu i Norden med base i Sverige, og landet får sin egen handelsportal/hjemmeside.

Der har været råbt ‘ulven kommer’ gennem flere år nu. At Amazon skulle være på vej med deres online handelspladser i det nordiske område.

Men denne gang er den god nok. Seneste bevis er at Amazons svenske hjemmeside tager form. Finske Jesse Leskinen kunne forleden dag afsløre at han havde fundet IP-adressen til Amazons svenske handelsportal, hvor det var muligt at browse rundt i produkterne. Mange med svenske beskrivelser.

Annonce:

Der var dog også tekster på engelsk på siden, så oversættelsen er ikke tilendebragt. Så det er næppe i morgen at de åbner, de er fortsat i gang med klargøringen.

Dagen efter afsløringen, af hvordan Amazons svenske portal kunne tilgås, der blev adgangen lukket. Forsøges adgang nu kommer besked om at hjemmesiden midlertidigt ikke er tilgængelig, prøv igen senere.

Mens aktiv, så var det også muligt at logge ind på siden, via en Amazon-konto.

 

Amazons svenske hjemmeside, mens den endnu kunne tilgås. Screenshot via Twitter (@jessenic)

Project Dancing Queen

Amazon kalder internt det svenske indtog for ‘Project Dancing Queen’, med reference til ABBA. En velkomst tekst, der endnu manglede oversættelse til svensk, fortalte at:

“Siden lanceringen af Amazon.com i 1995 har hundredetusindvis af kunder i Sverige købt millionvis af varer fra eksisterende Amazon-butikker rundt omkring i verden”, indleder teksten, og fortsætter:

“I dag er vi stolte af at kunne annoncere lanceringen af Amazon.se, der løfter Amazons indkøbsoplevelse for svenske kunder”.

Af teksten fremgår det også at Amazons nye portal åbner med tusindvis af svenske partnere, hvor der vil blive handlet med bøger, forbrugerelektronik og forsyninger til hjemmet.

Herefter vil indkøbsportalen løbende blive udbygget med nye kategorier. Et arbejde Amazon venter kan tage år, inden den svenske portal er komplet.

 

Amazons velkomsttekst. Foto fra Twitter (@jessenic)

 

Hvad med Danmark?

Det er intet nyt om en tilsvarende dansk portal til Amazon. For nuværende ser det ud til at de har valgt at åbne i Sverige først, og etablere svensk portal, lager og distribution der.

 

Opdatering: Amazon bekræfter

Amazon bekræfter nordisk indtog

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.