Forside * Fokus

B&O vil restaurere klassikere, starter med Beogram 400x-serien

-

Bang & Olufsen Classics puster nyt liv i B&O-klassikere.

Godt design bør følge dig hele livet, og det er netop tanken bag B&Os nyeste initiativ, hvor kendte designklassikere bliver “gentænkt” for at møde tidens behov.

Annonce:

‘Classics’, som initiativet hedder, har til formål at renovere, gendanne og genskabe nogle af B&Os mest ikoniske produkter.

“Gennem Classics undersøger vi ‘Design for Longevity’, som er et princip inden for cirkulær økonomi, der sigter efter at bevare arven og værdien af nogle af vores mest ikoniske produkter fra tidligere årtier. Vi ved, at folk stadig bruger B&O-produkter i deres hjem 25, 35 og endda 45 år efter, at de blev skabt, hvilket er ret unikt i vores branche,” fortæller produktchef Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen og fortsætter:

“Ved at udforske og forstå, hvordan vi forlænger levetiden og relevansen af ​​lydprodukter, som folk allerede sætter pris på, hjælper det os med at definere følelsesmæssig holdbarhed, langvarigt håndværk, forældelsesforbindelse og tidløst design, hvilket skaber miljømæssige fordele for vores fremtidige produkter”.

 

 

Som det første produkt bliver Beogram 400x-serien gentænkt som en del af Classics-initiativet.

Den første pladespiller i den serie, Beogram 4000, blev i sin tid designet af Jacob Jensen i 1972 ud fra et ønske om at skabe en pladespiller, der var lige dele tidløs og progressiv i sin tekniske ydeevne. Selvfølgelig tilføjet B&Os velkendte designæstetik.

Resultatet blev en pladespiller, der var revolutionær på flere parametre. Takket være den elektroniske betjening blev det lettere end nogensinde før at spille plader, mens avancerede teknikker skabte en lydoplevelse udover normen.

 

 

For eksempel bevægede den elektroniske tangentielle pick-up-arm sig konsekvent i en lige vinkel, der sikrede, at registrere altid blev afspillet i den korrekte vinkel. Samtidig betød det også, at Beogram 4000 var den mest ‘danse-sikre’ pladeafspiller på markedet.

B&O er allerede begyndt at udforske, hvordan Beogram 4000 bedst kan møde tidens tendenser og standarder, og lanceringen af dette pilotinitiativ forventes i løbet af 2020.

 

 

 

Det er ikke nye B&O-pladespillere

Der er dog ikke tale om at Bang & Olufsen kommer med Beogram 400x-serien i nye udgaver. Projektet ‘Classics’ handler om at restaurere ældre B&O-produkter, så de kan bruges i en moderne verden.

Efter renoveringen vil de produkter igen fremstå som ‘toptunet’ og klar til nye udfordringer.

Fans har gennem flere år forsøgt at få B&O til at bygge en pladespiller igen, men foreløbig har den danske elektronikproducent ikke bidt på. Det tætteste vi kommer nu, er nok dette projekt med at bevare de gamle B&O-klassikere.

Opdatering: Restaureringsprojektet omhandler alle pladespillere i Beogram 400x-serien, dvs. også Beogram 4002 og Beogram 4004.

 

Galleri

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.