Forside * Fokus

Et TV ødelagde landsbyens internet i 1,5 år

-

En landsby i Wales havde internet-problemer i 18 måneder indtil teknikere endelig fandt årsagen.

I landsbyen Aberhosan, der ligger i Powys-regionen i Wales, har de døjet med dårlig bredbånd i halvandet år. Det skriver flere britiske medier bl.a. BBC.

Annonce:

Byen, der har ca. 400 indbyggere, oplevede daglige problemer. Hver morgen kl. 7 faldt internetforbindelserne i byen ud, eller blev meget langsomme. Det mønster gentog sig dag for dag, måned for måned.

Ingen kunne finde ud af hvad årsagen var, men i håb om at afhjælpe problemerne blev der iværksat en kabeludskiftning i byen. Men da alle kablerne var udskiftet fortsatte problemerne. Hver morgen kl. 7 gik det galt.

Nu da der ikke længere var mistanke om dårlige kabler, så gik teknikere fra British Telecom (BT) i gang med at fejlsøge på andre måder.

Et måleinstrument, en spectrum analyser, viste at der blev udsendt kraftige radiobølger (RF) i en frekvens i samme område som byens ADSL-forbindelser benyttede. Selv med de nye kabler på plads, så var den støj så kraftig at den påvirkede hele byens bredbåndsforbindelser.

Men hvad var det som støjede? Når man har sådan en type støjkilde, som teknikerne beskrev som en SHINE (single high-level impulse noise) så er en simpel måde at spore sig frem til den, at benytte en radiomodtager tunet ind til frekvensen med mest støj. I dette tilfælde kunne en AM-radio modtage “støjsenderen”.

Det lykkedes at få pejlet sig ind på huset hvor støjen kom fra. Støjsenderen viste sig at være et gammelt TV, som husets beboere havde købt brugt for 1,5 år siden. Familien tændte det TV hver morgen kl. 7, det begyndte at udsende støj og så gik bredbåndsforbindelserne i byen ned.

Familien med det gamle tv-apparat blev meget flove, da de erfarede hvordan deres TV havde påvirket byen, og de lovede aldrig at tænde for det mere.

 

Se også

Ældre dame slukkede naboernes internet

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.