Forside * Nyheder

Apple TV-app’en lander på Xbox om en uge

-
Sådan ser Apple TV-appen angiveligt ud på Xbox-platformen (Foto: Microsoft)

Microsofts annoncering antyder, at Apple har flere af den slags nyheder med til deres MacBook-event.

Om en uge træder Tim Cook og hans team frem på vores skærme igen. Denne gang forventes det, at firmaet vil annoncere nye MacBooks, formentlig de første af slagsen, der har Apples egne ARM-CPU’er ombord.

Det sidste er naturligvis lidt af en nyhed, og det er formentlig derfor, Apple har valgt at dedikere en hel event til den. Men der spekuleres allerede i, om Apple har mere med i posen 10. november end MacBooks med selvbagte CPU’er.

Annonce:

Noget, der kunne tyde på dette, er at Microsoft netop har annonceret en nyhed, der også har med Apple at gøre – og samme dato som nævnt ovenfor. Samme dag som Apples event bliver Apple TV-app’en nemlig sluppet løs på Microsofts Xbox-platform.

Det betyder, at Xbox One-konsoller samt de nye Xbox-modeller, der lander lidt senere i år, alle kommer til at kunne tilgå Apples TV-app. Det skal med det samme siges, at hverken Microsoft eller Apple har været særligt specifikke omkring udrulningen, så vi ved endnu ikke, om Danmark er med i første omgang.

Apple TV på Chromecast?

Apple har imidlertid været gode til at lancere TV-app’en globalt på forskellige platforme, så måske bliver det også tilfældet her. Det bemærkelsesværdige er imidlertid datoen. Det lugter lidt af, at Tim Cook eller en af hans undersåtter vil annoncere med deres sædvanlige arm-udslag, at ”Apple TV-appen er nu tilgængelig på [indsæt platform her] fra IDAG!”

Med andre ord kan man sagtens forestille sig, at det ikke bare er Xbox, der endelig får Apple TV-appen og dermed adgang til Apple TV+-tjenesten. App’en glimrer ved sit fravær på adskillige platforme, men nok allermest på Googles platforme, herunder Chromecast og Android TV (Tjenesten kan dog køres i en Chrome-browser).

Google og Apple er naturligvis dødsfjender grundet deres mange patentkampe og konkurrencen mellem iOS og Android, så måske skal man ikke skrue forventningerne for højt op. Det kan også være, at Apple bare benytter lejligheden til at tale om integrationen af spilkonsoller og Apple TV-app’en, eftersom det blev annonceret for snart tre uger siden, at PlayStation 5 får Apple TV på menuen fra fødslen.

En af fordelene ved at køre Apple TV-app’en på en spilkonsol er i øvrigt, at det er lidt nemmere at bruge en VPN på den platform. Flere af de store VPN-brands tilbyder apps til f.eks. Xbox, så du kan blot installere VPN’en og dermed få adgang til de mange kanaler og tjenester, som som Apple TV-app’en inkludererer i USA, men som endnu ikke er tilgængelige i Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.