Forside * Nyheder

Disney havde en enkelt Star Wars-serie mere i ærmet

-

Lucasfilm og Disney har nu bekræftet, at en populær, nyligt tilbagevendt figur får sin egen serie om et år.

Der er glæde blandt Star Wars-fans i disse dage. Selv blandt dem, der ikke var helt tilfredse med den såkaldte ”Sequel-trilogi”, altså episode VII-IX. De sidstnævnte giver på sociale medier udtryk for, at de nu igen synes at Star Wars-universet er på rette spor. De, der er glade for Sequel-trilogien er tilsvarende glade for at der kommer mere af det hele.

Det skyldes naturligvis dels de to sæsoner af ’The Mandalorian’, der hidtil er blevet gjort tilgængelig på Disney+, og som de fleste er enige om, er en stor succes. Dels skyldes det de mange annonceringer af tv-serier og -film, der kom for nylig, og bonusmaterialet, der blev sluppet ud i forbindelse med ‘The Empire Strikes Back’s 40-års jubilæum. Men da sæsonfinalen i sæson to af ’The Mandalorian’ havde premiere i fredags, ventede der en overraskelse.

Annonce:

[SPOILER ALERT] Hvis du endnu ikke har set sæsonfinalen eller mangler at se dele af sæson to, skal du nok lade være med at læse herunder. Der kommer nemlig spoilere for både sæsonafslutningen og nogle af sæsonens største afsløringer

.

Spoilere herunder

Hvis du derimod HAR set sæsonafslutningen, kan du roligt læse videre, med mindre, du slukkede under rulleteksterne. For dem, der blev hængende og lyttede til Ludwig Göranssons geniale musik, fandt ud af, at sæsonfinalen havde en post-creditscene. Her ser man dursørjægeren Boba Fett træde ind i Jabbas palads.

Mafiosoen Jabba The Hutt har naturligvis været død i nogle år på dette tidspunkt, efter Leia Organa kvalte ham i ’Return of the Jedi’, og det lader til at hans højre hånd, Bib Fortuna, har overtaget Jabbas plads i Hutternes organiserede kriminalitetssyndikat. Det er i hvert fald ham, der sidder på Jabbas trone, da Fett træder ind i lokalet – og skyder ham.

Til at starte med kunne tilskueren forledes til at tro, at der var tale om en hævnaktion, efter Bib Fortuna lod Boba Fett rådne op i Sarlacc-monstrets mave, efter han faldt ned i dets store mundåbning i ’Return of the Jedi’ – hvilket gav anledning til 37 års spekulation om, hvorvidt han overlevede eller ej (bortset fra hans midlertidige genoplivning i de nu ugylddiggjorte Expanded Universe-bøger).

Genoplivet efter 37 år

Men at Fett var i live, blev allerede antydet kraftigt i sæson 1, da man ser et par fødder, der går hen til den døende skarpskytte Fennec Shand, spillet af Ming-Na Wen (kendt fra Agents of S.H.I.E.L.D.) Star Wars-fans med dybt engagement lagde mærke til at fødderne akkompagneredes lyden af støvlesporer, akkurat som Boba Fetts fodtrin gjorde i de film, han havde været med i indtil da.

Da sæson fik premiere, blev det allerede afsløret i slutningen af første afsnit, at Fett var i live, da Temuera Morrison dukkede op. Han spillede naturligvis Jango Fett, Bobas ”far” (Boba er en klon af Jango), i prequel-trilogien, og Morrisons stemme er siden blevet lagt ind i nyudgivelser af den originale trilogi, når Fett siger noget. Det ville derfor være temmelig mærkeligt, hvis han skulle spille noget andet end Boba Fett, og det viste sig naturligvis også at være tilfældet i senere afsnit.

‘The Book of Boba Fett’ får premiere til december 2021 (Illustration: Disney)

Efter Boba Fett skød Bib Fortuna i den førnævnte post-creditscene, stod det dog hurtigt klart, at hævn næppe var motivet, i hvert fald ikke det eneste. Fett går nemlig hen og sætter sig på tronen med Fennec Shand ved sin side, og det lugter langt væk af at Fett er klar til for alvor at gå ind i Tattoines underverden og formentlig presse både Hutterne, Crimson Dawn og de andre mafiabander i galaksen langt, langt væk.

Postcredit-scenen fulgtes af en tekst på skærmen, der annoncerede at ’The Book of Boba Fett’ kommer i december 2021. Men der blev ikke givet nogle indikationer af, hvilken type historie, der var tale om. En film? En tegnefilm? En tv-serie? En tegneserie? En bog?

TV-serie i stedet for film

I dag har Disney imidlertid bekræftet, at der er tale om endnu en live-action tv-serie, der skal køre på Disney+, og som altså kommer oven i de mange annoncerede projekter, som Lucasfilm og Disney for nylig afslørede. Dermed bliver der bundet en pæn sløjfe på et forløb der startede for flere år siden, med spekulationer om at Boba Fett og Obi-Wan Kenobi ville få deres egne antologi-film i stil med ’Solo: A Star Wars Story’, hvis fiasko ved billetlugen satte en stopper for de tanker.

Nu bliver begge karakterers historie så i stedet fortalt i form af to tv-serier. Ifølge en tweet fra Disney kommer Boba Fett-serien til at foregå i samme periode som ’The Mandalorian’, og ligesom sidstnævnte serie kommer Jon Favreau til at være involveret. Men også Dave Filoni, som de fleste anser for at være George Lucas’ sande arving, kommer ind over, og endelig kommer mesterinstruktøren Robert Rodriguez også til at være en del af serien.

‘Andor’ med Diego Luna som Cassian Andor (bill.) kan blive den næste Star Wars-serie, der får premiere, eftersom indspilningerne allerede er startet (Illustration: Lucasfilm)

Rodriguez stod bag et af de mest hårdkogte afsnit i anden sæson af ’The Mandalorian’, så meget tyder på, at fans kan glæde sig til den nye serie. Det kan blive den anden eller måske tredje Star Wars-serie, der kommer til at køre til næste år. Serien ’Andor’, der handler om Cassian Andor fra ’Rogue One’ er netop påbegyndt indspilningerne i London, hvilket lugter lidt af en premiere til sommer.

Tredje sæson af ’The Mandalorian’ er samtidig sat til at få premiere til næste efterår, men måske vælger Disney at skubbe den til fordel for Boba Fett-serien. Med mindre, de to serier løber over i hinanden rent narrativt, naturligvis.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.