Forside * Nyheder

Jay-Z overvejer at sælge Tidal til Twitters topchef

-

Jay-Z har angiveligt holdt møder med Jack Dorsey om at sælge Tidal til sidstnævntes anden virksomhed, Square.

Tidal har været igennem mange forskellige faser, siden dengang, det oprindeligt skandinaviske firma bar det på engelsk ret uheldige navn WiMP, der stod for Wireless Music Player. Det er et eventyr, der startede for 10 år siden, og nu ser det ud som om, et ejerskifte kan være på vej for anden gang i denne periode.

I januar 2015 blev det officielt, at WiMP og dets moderselskab Aspiro AS var blevet solgt til superstjerne-rapperen Jay Zs firma Roc Nation gennem den til lejligheden oprettede virksomhed Project Panther Bidco. Dermed skiftede WiMP også navn til det mere passende Tidal.

Annonce:

Siden har der været en del virak omkring virksomheden, der blandt andet markedsfører sig på at tilbyde musik i en højere opløsning, lavere kompression og bedre lydkvalitet end konkurrenterne. Ud over Tidal er der kun enkelte tjenester, der tilbyder det samme, herunder Amazon Music HD og Qobuz.

Men Tidal har også – især i tiden lige efter salget til Jay-Z – markedsført sig på at være en ”kunstner-ejet” streamingtjeneste, hvilket blandt andet gjorde det muligt at tilbyde en række eksklusivudgivelser med store navne som Jay-Zs hustru Beyoncé, hans ven Kanye West og så naturligvis Jay-Z selv.

Dorsey vil købe gennem Square

Hvis man som abonnent på tjenesten er blevet tiltrukket af netop sidstnævnte, kan det imidlertid snart være, det er tid til at se sig om efter en ny musikkilde. Jay-Z ser nemlig ud til at være klar til at sælge tjenesten.

Ifølge Bloomberg er der allerede en køber, der har vist stor interesse. Det er firmaet Square, hvis hovedejer samtidig er medstifter og CEO for Twitter, Jack Dorsey. Square er kendt for firmaets betalingsløsninger, der har gjort det nemt at modtage kortbetalinger på mobile enheder og på nettet.

Angiveligt vil Dorsey dog gerne udvide Squares forretningsområder, og et køb af Tidal skulle ifølge Bloombergs kilde være en del af den plan. Dorsey er blevet set og fotograferet i selskab med Jay-Z og Beyoncé i flere omgange under private forhold.

Der skulle dog nu også have været holdt officielle møder mellem de to topledelser, hvor en overtagelse er blevet diskuteret. Det vides dog ikke, om møderne rent faktisk har resulteret i noget produktivt og om en handel er nært forestående. Til gengæld viser det ret tydeligt, at Jay-Z i det mindst overvejer at sælge at Tidal, hvis det rette tilbud dukker op.

I 2016 var Apple-ledelsen angiveligt interesseret i at købe Tidal, hvilket fik Kanye West til at starte en kampagne for at få det til at ske. Det blev dog aldrig til noget.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.