Forside Nyheder

Tidal efterforskes for økonomisk kriminalitet

-

Norsk politis afdeling for økonomisk kriminalitet, Økokrim, har nu sat lup på Tidal.

Økokrim er gået ind sagen om forfalskede streamingtal, som begyndte at rumstere for ildt under et år siden, hvor business-avisen Dagens Næringsliv afslørede at Tidal muligvis havde skruet kunstigt op for antallet af visse streams for at give de pågældende kunstnere flere penge.

Annonce:

Det gjorde de på baggrund af, at de havde fået fingre i en harddisk fra Tidal, der angiveligt indeholdt beviser på at 1,3 millioner konti havde afspillet numre fra to albums, selv om det ikke nødvendigvis var sket i virkeligheden.

Det gjorde det kun værre, at det handlede om Beyoncés ’Lemonade’ og Kanye Wests ’The Life of Pablo’, eftersom disse to er en del af ejerkredsen bag Tidal og er henholdsvis gift og tætte venner med hovedejeren, rapperen Jay-Z.

Jay-Z har benægtet alle anklager, og hustruen Beyoncé har endda kommenteret på sagen i teksten på en af sine seneste udgivelser. Men idag kan Dagens Næringsliv så afsløre, at Økokrim er gået ind i sagen og er i gang med at undersøge, om der er tale om ulovlig manipulation af data.

 

Afhørt i 25 timer

Blandt andet er fire Tidal-ansatte blevet afhørt under supervision af en dommer. De fire ansatte er i følge business-avisen blevet afhørt i over 25 timer sammenlagt.

En af de fire ansatte er Tidals tidligere chef for business intelligence, der blandt andet havde analyse af streamingtal som sit ansvarsområde.

De tre andre ansatte er kilden til hele sagen, eftersom det var dem, der opdagede, at der muligvis var blevet fusket med tallene. De kontaktede først en advokat, og siden gjorde de Tidals ledelse opmærksomme på problemet. Et internt møde blev afholdt, men vi kender endnu ikke detaljerne for, hvad der skete på mødet.

Vi ved blot, at de tre ansatte forlod Tidal i 2016 efter at have underskrevet en kraftigt klausuleret fortrolighedserklæring. Da sagen oprindeligt begyndte at køre, meldte Tono (det norske svar på KODA) Tidal til politiet.

Det er angiveligt denne politianmeldelse, der efter indledende undersøgelse af sagen nu er ført til en reel efterforskning foretaget af Økokrim.

Tidals ledelse har udtalt at firmaet ”ikke er under officiel mistanke og er ikke blevet sigtet. Vi har en fortsat dialog med Økokrim, og ønsker ikke at dele indholdet af denne med pressen”.

Tidal har også iværksat en intern undersøgelse.

 

Annonce:
Forrige artikelSå blev Google træt af HiFi: Chromecast Audio udgår
Næste artikelPristjeneste: De mest populære produkter i 2018
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.