Forside Nyheder

Uventet drejning i sag om advokatbreve: Advokat bag er sigtet

-
Foto: Shutterstock.com

Advokat og advokatfirma bag breve om erstatningskrav for ulovlig filmdeling er blevet sigtet for groft bedrageri

Tusindvis af danskere har i de forløbne år modtaget et brev fra advokatfirmaet Njord Law Firm indeholdende krav om erstatning for ulovlig filmdeling.

Advokatfirmaet repræsenterer to udenlandske klienter der har logget forbrug af udvalgte spillefilm og pornofilm, og sendt oplysninger videre til de danske advokater, som så udsendte breve med erstatningskrav til danskere og nordmænd.

Annonce:

Kravet i brevene lød på kr. 7.500,- for den påståede ulovlige download og efterfølgende deling.

I de første år med disse breve, der havde advokatfirmaer adgang til at skaffe privatadresser hos teleselskaberne, ved at henvende sig med en IP-adresse og tidspunktet for download og fildeling. Tilbage i 2018 der tabte Njord Law Firm dog en sag ved landsretten, som afgjorde at teleselskaberne ikke er forpligtet til at udlevere personoplysninger, ved direkte henvendelse fra advokater.

 

Uventet drejning

Flere modtagere af disse advokatbreve afviste erstatningskravet og det førte til et massesøgsmål i retten, og den sag har nu taget en uventet drejning. Det skriver Berlingske.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale også kaldet Bagmandspolitiet, har nemlig valgt at rejse tiltale mod Njord Law Firm og den advokat der førte massesøgsmålet. Sigtelsen, som Berlingske har set, lyder på groft bedrageri for 7,5 millioner kroner.

Det handler i følge anklagemyndigheden om at advokatkontoret har “skaffet sig selv eller andre uberettiget vinding” ved at have “fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse” hos borgere der modtog et brev med erstatningskrav. Mindst 1.000 borgere skønnes berørt.

I følge sigtelsen har advokaten “svigagtigt” fået de berørte personer til at indbetale i det som SØIK har vurderet var bedrageri, der skulle være sket fra april 2017 frem til december 2020.

Derudover skulle der uberettiget have været indregnet en retsafgift og udsendt regninger for advokatarbejde, der ikke er udført i forbindelse med selve sagen.

Selv afviser advokatfirmaet anklagen om bedrageri.

“Det er overdrevet og langt ude. Der er ikke begået noget ulovligt hos os, det er vi helt sikre på”, fortæller Lars Lokdam, managing partner i Njord Law Firm, til Berlingske.

 

Annonce:
Forrige artikelNetflix runder 200 mio. abonnenter
Næste artikelLG overvejer at droppe smartphones
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.