Forside * Nyheder

Carl Peis første projekt efter OnePlus: Øretelefoner med flabet navn

-

Den ene medstifter af OnePlus kommer nu med et smart-device-brand, der har et flabet navn og er støttet økonomisk af bl.a. Google.

Det rystede en stor del af forbrugerelektronik-verdenen, da Carl Pei sidste år i oktober forlod firmaet, han ellers havde været synonym med: OnePlus. Pei var idémanden bag OnePlus, der blev skabt efter han kontaktede en af den kinesiske smartphone-verdens veteraner, Pete Lau, på sociale medier i 2012.

Den dengang kun 23-årige Carl Pei ville skabe noget helt nyt og banebrydende i forbrugerelektronik-verdenen. Det endte med at blive et smartphone-brand, der på under 10 år er gået fra niche til mainstream og fra at producere smartphones med måske markedets højeste værdi for pengene til (også) at producere flagskibstelefoner i den meget konkurrencedygtige ende.

Annonce:

Hvad enten, OnePlus’ succes kan tilskrives Peis drive eller Laus erfaring, så skulle deres partnerskab ikke vare ved. Carl Pei forlod meget pludseligt OnePlus for fem måneder siden, efter rygter om magtkampe med Pete Lau over uenigheder om OnePlus’ fremtidige strategi. Allerede dengang forlød der rygter om at Carl Pei hade noget nyt i ærmet.

Carl Pei ved TechCrunch’s Disrupt-konference i San Francisco i 2019 (Foto: Steve Jennings, CC BY 2.0)

Hvad det er, har vi nu endelig fundet ud af. Det er nemlig ingenting. I hvert fald rent titulært. Carl Peis nye forbrugerelektronik-brand har nemlig det ret flabede, men også typisk for Pei ganske grænsesøgende navn Nothing.

Ingenting med masser af opbakning

Nothing er den slags navn man ellers kunne finde i modebranchen, men det er måske netop et udtryk for Peis ungdommelige drive, at han tør kaste sig ud i et nyt eventyr med et navn, der meget let kan bruges til drilleri, men samtidigt også er en fræk kommentar til måden, teknologi bliver markedsført på.

Men det er måske lidt nemmere, når man har erfarne folk med masser af penge i ryggen. Således tæller Nothing investorer som Google Ventures, Twitch-medstifteren Kevin Lin, Reddits CEO Reed Hoffman, samt en række andre techfolk med penge.

Firmaet er baseret i London og Carl Pei har nu i et interview med Bloomberg annonceret, hvad firmaet kommer til at lave. ”Vi er igang med at bygge et økosystem med smart devices”, siger Pei, der fortæller at firmaets første produkt bliver et par trådløse øretelefoner, der lander til sommer.

”Vi starter med simple produkter som trådløse øretelefoner, men i løbet af året kommer der flere produkter, og ikke bare audio-produkter. I sidste ende er det planen at alle disse produkter skal kunne snakke med hinanden”, fortæller Pei. Om der er en Nothing-smartphone iblandt de nye produkter ved vi altså endnu ikke. Men det skal blive interessant at følge.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.