Forside Indhold og distribution

iOS 15, Facetime og Messages får mange nye features

-

Som ventet bruger Apple meget energi på FaceTime og Messages i iOS, og du får bl.a. surroundlyd i FaceTime

Apple startede med at fortælle om FaceTime, og udover Spatial Audio, så får man med iOS 15 også indbygget støjreduktion. FaceTime får også Portraid mode ved video opkald. Ligesom FaceTime får mulighed for at skabe Links, så du kan invitere til et FaceTime opkald ud i fremtiden.

Annonce:

Android får også support for FaceTime opkald via browser opkald. SharePlay giver mulighed for at dele musik og film i samme møde, og så kan man dele skærmen ind i et FaceTime møde.

Med SharePlay ser man film og hører musik synkroniseret, så man kan tale om det man ser og hører samtidigt. Apple har lavet et SharePlay API, som gør at udviklere kan integrere SharePlay i deres Apps. Disney+ er allerede med på SharePlay når iOS15 kommer.

Screensharing virker på tværs af Apple enheder.

 

Messages har også fået et kæmpe løft

Apple giver også deres Messages app et kæmpe løft, hvor man kan lave mere avancerede gruppechats med familie og venner.

Share With You er en ny funktion som går på tværs af bl.a. beskeder, photos og Apple Music.

 

Focus skal hjælpe iOS brugere med at fokusere

Apple er klar med nye notifikationer, der sikrer at man ikke bliver blind af alt den støj som de mange apps og beskeder man modtager i løbet af dagen.

Apple er klar med en Notification Summary funktion, hvor Apple samler de vigtigste notifikationer for brugeren.

Og Do Not Disturb sikrer nu at kun vigtige notifikationer slipper igennem.

Focus giver dig en mulighed for at vælge hvad der er vigtigt for dig lige nu. F.eks når du er på arbejdet vil du kun have job-relaterede notifikationer, og når du har fri, kun fra venner og bekendte. Du kan selv bygge dine egne Fokus roller.

“Live Text” er en OCR scanner, som gør at iOS 15 kan scanne teksten på et billede, så du kan bruge den i mails og beskeder. Desværre er dansk ikke blandt de først supporterede sprog.

 

Spotlight søgning er blevet endnu bedre

Spotlight har fået et løft på iOS, så du får endnu bedre resultater på både kontakter, billeder og online søgning. Dette gælder også søgning på film og skuespillere.

Oven i det har Apple forbedret memories i Photo appen, så du får endnu bedre historier når du trykker på memories i Photo appen.

 

Wallet, vejr og maps har også fået et løft

Apple Wallet har været en kæmpe succes for Apple, og med iOS 15 har Apple integreret endnu flere funktioner som udviklere kan bruge som f.eks. Car keys, forlystelsesparker adgangskort osv.

Wallet er nu også klar til at låse dit hus op, hvis du har et gyldigt nøglekort – Dette kan også bruges på hoteller, så du kan gå direkte til dit rum.

 

I USA er apple klar med at smide kørekort og ID kort ind i Wallet. Det skal vi nok ikke forvente i Danmark foreløbigt.

Den indbyggede vejrapp har fået en kæmpe opdatering – Apple købte den mest populære vejrapp Dark Sky og har nu integreret mange af dens funktioner direkte i app’en.

 

Apple Maps har også fået et løft i endnu flere lande – Her er Danmark heller ikke blandt de udvalgte lande fra starten.

Opdateringen ser og super lækker ud i de lande der har fået den – Især navigation ser lovende ud. Hvor man med Argumented Reality kan navigere via kameraet og så få vist hvor man skal hen.

Yderligere funktioner

  • Siri tilføjer funktionen Announce Notifications på AirPods, muligheden for dele det, brugerne har på deres skærm, bare ved at spørge og meget mere.
  • Delt med dig arbejder på tværs af systemet for at finde artikler, musik, TV-serier, billeder m.m., der deles via samtaler i Beskeder, og viser dem på smart vis i apps som Fotos, Safari, Apple News, Musik, Podcasts og Apple TV-appen, så det er nemt og hurtigt at få adgang til informationen i kontekst.
  • iCloud+ kombinerer alt det, brugerne elsker ved iCloud, med nye funktioner af den bedste skuffe, herunder Skjul min e-mailadresse, udvidet understøttelse af Sikker HomeKit-video og den nye innovative anonymitetstjeneste på internettet, iCloud Private Relay, uden at det koster ekstra.9 Nuværende iCloud-abonnenter vil automatisk blive opgraderet til iCloud+ til efteråret. Alle abonnementer på iCloud+ kan deles med personer i den samme gruppe med Familiedeling, så alle kan få glæde af de nye funktioner, lagerpladsen og den forbedrede oplevelse, der følger med tjenesten.
  • Appen Sundhed får en ny delefane, hvor brugerne kan dele deres sundhedsdata med familiemedlemmer, omsorgspersoner eller deres plejeteam. Tendenser giver brugerne en måde, hvorpå de kan rette opmærksomheden mod betydningsfulde ændringer i deres personlige sundhedsmålinger. Og Walking Steadiness er en ny måling, der gør folk i stand til at administrere deres faldrisiko på en proaktiv måde.
  • Producenter af HomeKit-tilbehør kan nu muliggøre brug af “Hej Siri” i deres produkter, således at kunderne kan tale til og få svar fra Siri på tredjepartsenheder. Kompatibelt “Hej Siri”-tilbehør videregiver anmodninger gennem HomePod eller HomePod mini og understøtter funktioner såsom Personlige anmodninger, Samtaleanlæg, tidtagninger og alarmer. Fra og med i dag kan producenter af smart-enheder til hjemmet begynde at samarbejde med Apple om at integrere Siri i deres tilbehør.
  • Find introducerer nye funktioner til at finde en enhed, der er blevet slukket eller slettet, samt muligheden for at livestreame famile og venners placering, hvis de har valgt at dele deres lokalitet. Separation Alerts giver brugerne besked, hvis de efterlader en AirTag, Apple-enhed eller anden enhed i Find-netværket på et ukendt sted, og Find-netværket understøtter nu AirPods Pro og AirPods Max. En ny Find-widget tilbyder en overskuelig oversigt direkte fra hjemmeskærmen.
  • Oversæt tilføjer den nye funktion Live Translate, som får samtaler til at flyde naturligt på tværs af sprog. Med oversættelse på tværs af systemet kan kunderne oversætte tekst hvor som helst på deres iPhone.
  • Apple TV-appen byder på en ny række med titlen “For All of You”, der viser en samling af serier og film baseret på udvalgte personers eller hele hjemmets interesser – perfekt til en filmaften.
  • Ny indstilling af iPhone gør det nemmere end nogensinde før at komme i gang med iPhone. Eksisterende iPhone-kunder kan midlertidigt sikkerhedskopiere data til iCloud – også selvom de ikke har et abonnement – så de lettere kan overføre deres data til en ny iPhone. Personer, der skifter til iPhone for første gang, kan bruge den forbedrede Flyt til iOS-app til nemt at overføre fotoalbum, filer, mapper og tilgængelighedsindstillinger, så deres iPhone føles personlig helt fra begyndelsen.
  • Tilgængelighed på tværs af iPhone udbygges med nye funktioner til VoiceOver, som giver brugerne mulighed for at få endnu flere oplysninger om mennesker, tekst, tabeldata og andre ting på billeder. Med tanke på neurodiversitet er nye baggrundslyde med til at minimere forstyrrelser, og for døve eller hørehæmmede vil Made for iPhone understøtte nye tovejs-høreapparater. Lydhandlinger tilpasser Knapbetjening til at fungere med mundlyde, og brugerne kan nu tilpasse skærm- og tekststørrelse for de enkelte apps. Apple tilføjer også understøttelse af læsning af importerede audiogrammer (resultater fra høretest) til Tilpasning af hovedtelefoner.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.