Forside Baggrund

Frem med passet: Overgangen fra NemID til MitID er påbegyndt

-

Den nye digitale borgeridentifikation, MitID, bruger passet til at validere ID.

NemID blev lanceret i 2010 som nøglekort med koder på. I dag er der også en app til smartphones.

Annonce:

Men tiden er løbet fra NemID. Det lever ikke længere op til de seneste internationale standarder for sikkerhed. Selve NemID-funktionen er sikker nok, men der kan være udstedelser af NemID-ID som ikke lever op til nutidens krav.

Derfor arbejdes der nu på en erstatning som har fået navnet MitID, og overgangen fra NemID til MitID er nu påbegyndt. MitID frigives dog først senere i år, men allerede nu er det muligt at opdatere sine ID-oplysninger i NemID-app’en, så du er klar til MitID.

Det nye MitID skal bruge et gyldigt pas med chip. Alle pas udstedt efter 1. januar 2012 har en chip der kan aflæses med NFC. Derudover skal NemID nøgleapp også være installeret på telefonen.

Har du ikke et brugbart pas vil der senere komme information ud om hvordan ID-oplysningerne opdateres. Det vil ske senere i 2021 eller i begyndelsen af 2022, i forbindelse med at MitID tager over fra NemID.

 

Under opdatering af ID-oplysninger scannes passets chip

 

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger

Den nemmeste måde at opdatere dine oplysninger på er at bruge NemID nøgleapp.

Du skal bruge:

  • Dansk pas med chip. Det gælder som hovedregel pas, som er udstedt efter 1. januar 2012. Når passet bliver scannet, tjekker appen i Rigspolitiets systemer, at passet er gyldigt
  • En smartphone, som kan aflæse en chip (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Opdatér dine ID-oplysninger nemt og hurtigt via NemID nøgleapp. Før du går i gang, skal du sørge for, at appen er opdateret til seneste version i App Store eller Google Play.

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger:

  1. Åbn NemID nøgleapp
  2. Tryk på “Opdater her”
  3. Log ind med NemID
  4. Scan dit pas med din smartphone. Vejledning fremgår i appen.

Du kan kun opdatere dine ID-oplysninger gennem NemID nøgleapp, hvis du har en telefon, der kan aflæse chippen i dit pas, og har et pas, der er udstedt efter 1. januar 2012. Hvis du ikke har det, skal du derfor vente, indtil du senere i 2021 eller i 2022 modtager mere information fra Digitaliseringsstyrelsen om, hvad du ellers kan gøre.

Kilde: borger.dk/id

 

Annonce:
Forrige artikelNu ruller Netflix endelig Spatial Audio ud til Apple-enheder
Næste artikelMidtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab åbner sit fibernet for andre leverandører
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.