Forside Produkter Auto

Så er det snart slut med Android Auto-app’en

-

Når Android 12 lander, kan du ikke længere bruge Android Auto som selvstændig app. Systemet fortsætter dog på skærmen i din bil.

Fans af gamle biler, der ikke har alskens nymodens teknologi ombord, får det lidt sværere i fremtiden. I hvert fald, hvis de er Android-brugere og afhængige af Android Auto-app’en. Den virker nemlig ikke med den næstkommende version af Android.

Annonce:

Når Android 12 officielt bliver lanceret, vil styresystemet ikke længere kunne køre Android Auto-app’en. Altså den selvstændige app, der anvender smartphonens egen skærm i stedet for en indbygget skærm i bilen. Det har Google bekræftet over for 9to5Google, efter en række Pixel-ejere, der har installeret en preview-version af Android 12 på deres smartphones, ikke længere kan få app’en til at virke.

Det vil fortsat være muligt at koble en Android-smartphone op på bilens skærm, hvis den har en sådan, og den er kompatibel med Android. Den selvstændige app blev netop lanceret for at give folk uden kompatible biler en mulighed for at bruge systemet, der gør adgangen til apps og funktioner på smartphonen noget mere brugervenligt under bilkørsel.

Biler, der ikke kan hitte ud af at smide Android Auto op på skærmen, når smartphonen kobles til enten med kabel eller trådløst, er efterhånden sjældne. I hvert fald mener Google altså nu, at der ikke længere er brug for en selvstændig app. Som nævnt lader det dog fans af gamle biler og veteranbiler i stikken.

Google Assistant Driving Mode tager over

Eller gør det? Google mener ikke, der bliver tale om noget stort savn, fordi de har andre planer. Disse planer vidner også om, hvor Google formentlig vil bevæge sig hen med den Android Auto-version, der primært huserer på bilens egen skærm.

Planen er nemlig, at bil-funktionaliteterne skal integreres dybere og dybere med Google Assistant. Allerede nu kan assistenten foretage en række af Android Auto-appens funktioner. En særlig Google Assistant-tilstand, kaldet ’Assistant Driving Mode’ tager over i stedet.

I denne tilstand bliver Google Maps det primære interface, men du kan naturligvis stadig sende og modtage beskeder med stemmen, sætte gang i afspilning af musik og podcasts og så videre. Det skal nu bare ske med Google Assistant, der kører parallelt med Google Maps.

Det betyder dog også ifølge sitet Autoevolution, at du ikke kan bruge andre navigations-apps end Google Maps. Fordi Android Auto generelt gav mulighed for at køre tredjeparts-apps, var dette en mulighed i det gamle system.

Annonce:
Forrige artikelPremieredato for ny James Bond film er fremrykket
Næste artikelTEST: Samsung Galaxy Z-Flip 3 – Er det en holdbar foldbar?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.