Forside Nyheder

Udland: Samsung kan nu blokere stjålne TV

-

Samsung åbner nu for at stjålne TV kan gøres ubrugelige med en ‘kill-switch’.

Alle Samsung TV der sælges i Sydafrika er nu udstyret med en fjernbetjent ‘kill-switch’.

Annonce:

Det skal hindre at stjålne TV kan tages i brug som Smart TV. Hvis et Samsung TV stjæles fra et lager eller en butik, så kan ejer lægge en blokering på TV’ets serienummer.

Næste gang TV’et melder sig på nettet, så vil Samsungs servere fortælle TV’et at det skal blokere for brug. Så en slags fjernbetjent ‘kill-switch’, som efterlader det stjålne TV ubrugeligt, sålænge blokeringen er aktiv.

“Formålet med teknologien er at undgå sekundære markeder i forbindelse med salg af ulovlige varer, både i Sydafrika og uden for dets grænser. Denne teknologi er allerede installeret på alle Samsung TV-produkter”, fortæller Samsung i en udmelding.

Skulle et TV fejlagtigt blive blokeret så er det dog muligt at låse det op igen fra central side. Det gøres ved at emaile en kopi af købskvitteringen til Samsung, og godkendes den kan de ophæve blokeringen.

Blokeringen er p.t. kun i brug for Samsung TV leveret gennem distributions-centret Cato Ridge i Sydafrika. Om systemet senere udvides til andre centre/lande/regioner er ikke oplyst.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.