Forside Baggrund

Her er iPhone 13 Pro og Pro Max – 120Hz skærm og bedre kamera

-

Apple var klar med den mest Pro version nogensinde sagde Tim Cook på deres præsentation, og den så imponerende ud.

Designet på iPhone 13 Pro familien kommer i grafit, gold, silver og Sierra Blue, og så har designet fået et mindre løft.

Ny front med true-depth kamera der er 20% mindre end på forgængeren.

Annonce:

 

Tre nye kamera på bagsiden.

Det nye kamera har telefoto, Ultra Wide og et Wide objektiv, og har fået endnu bedre lysfølsomhed, så der kan tages bedre billeder i mørket. Du får op til 6x optisk zoom.

Den nye ultra-wide tilbyder makro-fotografering, og alle kamera på den nye Pro familie får natte-mode. Oven i det får man “Photographic Styles”, der giver AI funktionalitet til at lave mere klare billeder som en pro.

Det helt nye vidvinkelkamera har en større sensor med 1,9 µm pixels, den største nogensinde på iPhone, som giver mindre støj og hurtigere lukkerhastigheder til alle typer lysforhold, og som giver endnu mere detaljerede fotos. Kombineret med den større blænde på ƒ/1,5 giver vidvinkelkameraet på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max en enorm forbedring i situationer med svagt lys, op til 2,2 x sammenlignet med iPhone 12 Pro og næsten 1,5 x sammenlignet med iPhone 12 Pro Max. Begge modeller har optisk billedstabilisering (OIS) med sensorforskydning, som er unik for iPhone. Det stabiliserer sensoren i stedet for objektivet, så billeder og videoer er stabile, også når brugeren ikke er det.

Det nye ultravidvinkelkamera har en meget bredere blænde på ƒ/1,8 og et nyt autofokussystem, der giver en forbedring på 92 % på steder med svagt lys, og som giver lysere og skarpere billeder. Det nye objektivdesign, autofokusfunktionen for første gang i ultravidvinkel på iPhone og den avancerede software baner også vej for noget, der aldrig før har været muligt på iPhone: makrofotografering. Brugerne kan tage skarpe, fantastiske billeder, hvor objekter ser større ud end i virkeligheden, og hvor motiver forstørres med en fokusafstand på minimum 2 centimeter. Makroen omfatter nu også video med bl.a. Slowmotion og Tidsforløb. iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max har også et nyt 77 mm-telekamera, så brugerne kan komme tættere på deres motiver, mens de optager video, og tage endnu flere klassiske portrætbilleder. Kameraet har 3 x optisk zoom, der giver i alt 6 x optisk zoom i kamerasystemet.

Apple lod en professionel fotograf og producent vise hvad man kan med det nye kamerasystem på iPhone Pro familien.

Kameraet får ligesom på iPhone 13 Cinematic Mode, som giver mulighed for at lave endog meget imponerende film på iPhone 13 Pro og Pro Max. Oven i det får man dynamisk dybde i billedet, som kan redigeres efter billedet er taget.

Du kan endog optage i 4K/60 i Prores kvalitet, så der er virkeligt tale om pro features.

 

120 Hz skærmopdatering

Skærmene er ikke blevet større på Pro familien, men endeligt har Apple opdateret skærmopdateringshastigheden, så de der kan følge med flere Android modeller der har haft højere skærmopdateringshastighed i flere år.

Den hurtigere skærm gør også at Apple har valgt at øge batterikapaciteten på iPhone Pro familien.

Skærmen har op til 1000 nits, og så kommer ProMotion som giver fra 10 – 120 Hz skærmopdatering. Dette gør at den ikke bruger mere energi end nødvendigt.

Skærmene på Pro er 6.1 og på Pro Max er 6,7 tommer.

 

 

A15 Bionic sparker hårdt til Snapdragon 888

Op til lanceringen er der lækket målinger af A15’s ydelse, og der bliver der virkeligt uddelt tørre performancetæsk til de konkurrende chipset på markedet. A15 Bionic er målt til  198 FPS i GFXBench Manhattan 3.1, en score der er væsentligt højere end konkurrenterne.

Oven i det får iPhone 13 familien bedre mmWave 5G support i flere lande – Ikke at det betyder så meget for danskerne, der stadig må kigge langt efter mmWave 5G support.

Oven i det har den fået større batteri, som skal give god batteritid med den nye skærm. Den nye iPhone Pro klarer 1,5 timer længere på batteri, mens Pro Max klarer 2,5 timer længere.

 

Nu op til 1TB lagerplads

iPhone Pro og Pro Max kommer med 128GB, 256GB, 512GB og 1TB lagerplads, og det giver selv de mest pladsforbrugende mere plads at gemme apps, billeder, video og musik på.

 

De 4 farver: grafitgrå, guld, sølv og skyfri blå

 

Pris og levering

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max fås i grafitgrå, guld, sølv og skyfri blå med lagerplads på 128 GB, 256 GB, 512 GB og, som noget helt nyt, 1 TB.

De danske priser er:

  • iPhone 13 Pro fra kr. 8.999,-
  • iPhone 13 Pro Max fra kr. 9.699,-

Kan bestilles fra fredag, og leveres fra den 24. september.

 

Annonce:
Forrige artikelHer er iPhone 13 og 13 Mini – Hvad er nyt?
Næste artikelPrisstigning på Sonos
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.