Forside * Featured

Apple-spåmand: AirPods Pro 2 kan afspille lossless-musik

-
De nye Apple AirPods Pro 2 får angiveligt et nyt design, der minder om Beats Fit Pro (Foto: Apple, Mock-up: Recordere)

 De nye øretelefoner får angiveligt også et nyt design, hvor den ellers så karakteristiske stang, der stikker ud af øret, bliver droppet.

Mange af os med hang til forbrugerteknologi går også op i god lydkvalitet. Derfor vakte det begejstring i miljøet, da Apple Music langt om længe blev den første af de helt store musikstreamingtjenester, der begyndte at tilbyde lossless-musik.

Det gjorde de endda uden ekstra pristillæg, så mindre tjenester som Tidal og Amazon music måtte droppe at tage ekstra penge for den højere kvalitet. Men vi venter stadig på at Spotify får fingeren ud og lancerer den Spotify HiFi-feature, de har lovet for efterhånden mange måneder siden.

Annonce:

Men hvis man er Apple-tilhænger er der lige nu et svagt led i kæden, der forbinder musikerne i deres studier med lytterne ude i verden. Ingen af Apples AirPods-modeller kan lige nu afspille musik i Apples lossless-codec, også kendt som ALAC. Det gælder også de dyre AirPods Max-hovedtelefoner.

Som Apple-fan skal man altså ikke bare ud af Apple-økosystemet for at lytte til lossless-musik fra Apple Music på f.eks. iPhone, uden at alle andre også kan lytte med via en åben højttaler. Man skal oven i købet tilbage til kablede øre- eller hovedtelefoner og en ekstern DAC.

Nyt design

Men Apple ved godt, at det ikke er optimalt. Det melder Apple-spåmanden Ming-Chi Kuo fra analysefirmaet KGI Securities. I sin seneste udmelding til investorer skriver Kuo, at Apples kommende AirPods Pro 2 forventes at kunne understøtte ALAC og afspille musik i lossless-kvalitet.

Kuo skriver dog ikke noget om, hvorvidt det også gælder Hi-res lossless, han nævner kun lossless i sin note til investorerne. Til gengæld fortæller hans kilder i produktionsmiljøet ham, at ladeæsken til AirPods kommer til at have en slags AirTags-funktion indbygget, der kan afspille en lyd, når de aktiveres fra din iPhone.

Chancen for at de bliver væk er altså lidt mindre. Og det er måske en god idé at gøre noget ved netop denne udfordring, for ifølge Kuo får AirPods Pro 2 også en ny formfaktor. Han skriver, at Apples kommende øretelefoner i højere grad kommer til at ligne Beats Fit Pro, og vil også overtage nogle af de sidstnævntes fitnessfunktioner.

Det betyder i givet fald, at ”stangen”, der sidder i bunden af AirPods og stikker ud af ørerne, bliver droppet til fordel for bøjler, der sikrer placeringen i øret. Den hvide ørestik har ellers altid gjort det meget tydeligt for omverdenen, når folk har AirPods i ørerne. Hvorvidt det betyder, at AirPods Pro 2 kommer i sort ligesom Beats Fit Pero, vil tiden vise.

Ifølge Kuo planlægger Apple at lancere AirPods Pro 2 til efteråret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.