Forside Indhold og distribution Musik

Musikstreaming flytter ind i metaverset med koncerter

-
Ligesom til en rigtig Deadmau5-koncert skal man i The Sandbox’ virtuelle univers lige kigge forbi og henover hovederne på folk for at se artisten på scenen (Foto: The Sandbox)

Warner Music gør klar til at lade selskabets artister spille virtuelle koncerter og lave andre musikalske aktiviteter på metavers-platformen The Sandbox.

Inden længe kan vores forståelse af musikstreaming over nettet blive udvidet ganske kraftigt. Warner Music har som et af de første, større musikselskaber kastet sig over metaverset og vil skabe en række muligheder for at opleve musik i en virtuel virkelighed.

En af disse er samtidig den mest oplagte, nemlig koncerter. Det har allerede været muligt at opleve koncertoptagelser i VR, der f.eks. placerer koncertgængeren oppe på scenen sammen med bandet. Det sidste giver mulighed for at dreje hovedet rundt og fokusere på den musiker, du nu ønsker at se på, og i visse tilfælde følger lyden også med.

Annonce:

Men Warner Music tænker konceptet lidt længere ud i metaverset. De tænker, at en oplevelse som den ovenstående (dog nok oplevet fra tilskuerpladserne) skal kunne ske live og sammen med en masse andre – ganske som i virkeligheden.

Det betyder, at bands og artister vil kunne stå et eller andet isoleret sted i verden og spille (f.eks. i øvelokalet), mens deres avatarer fyrer den af på en scene i metaverset foran millioner af mennesker. Det er sjældent, at så store folkemængder kan samles til en koncert, men det er naturligvis muligt i et virtuelt miljø.

Musikalsk legeland

Warner Music ville naturligvis ikke gøre det, hvis ikke, de kunne tage penge for det, så det bliver næppe gratis at gå til koncerterne, og måske kan dette hjælpe med at gruppere folk lidt, så der ikke bliver virtuel trængsel.

Den store udfordring for alle, der håber at metaverset er fremtiden, er naturligvis hvilken platform, der bliver standard. Eller hvilken standardprotokol, der kommer til at binde platformene sammen. I Warner Musics tilfælde har de valgt platformen The Sandbox, der allerede profilerer sig på at ville være noget ved musikken.

Således har The Sandbox allerede lavet direkte aftaler med raplegenden Snoop Dogg, samt DJ/Producere som Deadmau5 og Steve Aoki om at komme og spille i et slags musikalsk legeland, som The Sandbox er i gang med at oprette. Snoop Dogg har været igang siden sidste år, som du kan se på videoen herunder.

Universals virtuelle artist-roster

Det er også i dette legeland, at Warner Music forventer at sætte scener op til sine kunstnere. På nuværende tidspunkt udbyder The Sandbox virtuelle jordlodder der grænser op til koncertstederne i deres musikalske legeland, sådan at du altid kan sidde på din ejendom og høre koncerter, der foregår inde ved siden af.

Warner Music var dog ikke det ALLER-første musikselskab, der kom med en udmelding om deltagelse i det musikalske metavers. Det var Universal Music, der dog endnu ikke har bundet sig til en platform, men til gengæld har præsenteret avatarer for en række af sine kunstnere.

Det hører naturligvis også med til historien at koncerter i virtuelle miljøer slet, slet ikke er noget nyt. Sidste år var Epic Games vært for en række koncerter i Fortnite-universet. Og Duran Duran var det første store band, der for næsten 16 år siden holdt en hel koncert i Second Life, noget som siden er sket tusindvis af gange med andre, store og små musiknavne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.