Forside * Nyheder

Bliv ejer af et B&O museum

-

En af verdens største privatejede B&O-samlinger er under hammeren i Ebeltoft

Et livsværk et kommet under hammeren. Så hvis du har lyst til at eje et helt museum med Bang & Olufsen produkter, så er der mulighed for at slå til nu.

Annonce:

Det er samlingen fra museet Beomus som nu bliver solgt gennem Campen Auktioner.

Bag samlingen står Kim Klastrup, tidligere Grundfos-direktør, der har opbygget sin samling over mere end 50 år.

Det hele begyndte i 1968, da han fik sin første grammofon i konfirmationsgave. Det var en brugt Beogram 1000. Snart efter købte han også en Beomaster 1000. Hvert tredje år blev anlægget skiftet ud og i 1995 begyndte han systematisk at købe B&O-apparater på auktioner og hos private.

Det blev til en samling på 200 apparater af alle slags, hvoraf en lille del af udstillet, den anden del er på lager. Beslutningen om at lukke museet er taget, og effekterne skal nu godt videre til andre samlere og interesserede.

Alle produktfamilier fra Bang & Olufsen er repræsenteret i samlingen. Samlingen er blevet til gradvist over tid, og rummer nogle meget sjældne apparater, og så kan alt spille. Selv de gamle radioer, der kun har AM kan spille via den AM sender, som Kim har sat op, fortæller Finn Campen, indehaver af Camden Auktioner.

Kim Klastrup ønsker at genstandene på museet forbliver sammen, derfor sælges museet samlet. Han er også igang med at sælge ejendommen, så det er muligt at drive museet videre fra samme lokaler, hvis det ønskes.

Jesper Bækgaard, leder af Struer Museum, har tidligere sidste år udtalt, at det bestemt er en meget attraktiv samling Kim har samlet. Køberen får en samling, hvor alt virker, og hvor der er gjort noget ud af at præsentere produkterne i tidsrigtige rammer.

Der afholdes to auktioner. En auktion, hvor hele udstillingen sælges samlet samt en anden auktion med diverse løse B&O produkter fra museets retrobutik og lager. Så der er også effekter til den private, der gerne vil købe enkelte apparater.

 

Galleri

 

Video

PR-video fra auktionshuset som viser dele af samlingen frem.

 

Tid og sted

Det er muligt at byde på auktionen indtil søndag den 20. februar, og man kan komme til eftersyn på museet lørdag den 19. april kl. 10-15.

Auktion 1 på hele museet

Auktion 2 på løse B&O-apparater

 

Om museet Beomus

Det var egentlig ikke meningen, at samlingen skulle vises frem for den brede offentlighed. Det var i stedet meningen, at det skulle være en hobby for Kim Klastrup, da han gik på pension i 2015 efter sit 25 års jubilæum hos Grundfos. Skæbnen ville det dog anderledes.

“Tilbage i 2016 lavede TV2 Østjylland en udsendelse omkring Kims samling, som han dengang havde hjemme i sin kælder i Aarhus. I kølvandet af udsendelsen modtog Kim cirka 1.000 breve og mails, der alle opfordrede til, at samlingen af B&O apparater burde vises til offentligheden”, fortæller Finn Campen og fortsætter:

“Pludselig var villaens kælder ikke stor nok, der skulle mere til. I 2018 fandt Kim Klastrup Det Gamle Apotek i Adelgade i Ebeltoft, købte ejendommen og indrettede sit museum til starten Palmesøndag 2019”.

Museets adresse er Adelgade 8, 8400 Ebeltoft

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.