Forside * Featured

Ny LG-projektor leverer 3700 ANSI lumen i 90″ på 5,6 cm afstand

-

LG har lavet endelig en ultra short-throw-projektor, der ser ud til at kunne konkurrere med sollyset gennem vinduet på en sommerdag.

Drømmen om at skifte TV’et ud med en projektor har altid haft tre ting imod sig: For det første er det svært at indrette en stue med en projektor, der enten skal hænge ned fra loftet eller stå på et bord midt på gulvet.

Annonce:

For det andet er det ofte svært at se et projektor-signal, når dagslyset strømmer ind gennem vinduet. For det tredje larmer projektorer som regel mere end TV-skærme. Men short-throw-projektorer har afhjulpet det første problem. Og nu har et af de førende producenter af short-throw-projektorer lavet en projektor, der måske også løser det andet problem.

LGs CineBeam-projektorer har siden deres lancering imponeret ved at kunne vise et billede i høj opløsning på ganske kort afstand, og i senere år er både afstanden blevet kortere og opløsningen højere. Sidstnævnte er nu oppe i 4K.

Nu har LG så lanceret CineBeam HU915QE, der kan levere et billede på 90 tommer på kun 5,6 centimeters og et 120 tommers-billede kræver blot 18,3 centimeters afstand. Det er en lille forbedring over dens forgænger. Hvad der måske er mere interessant, er at billedet nu bliver vist med 3700 ANSI lumen.

Lysintensiteten skinner igennem

Det er en del over, hvad mange af konkurrenterne kan levere, når det gælder ultra short-throw-klassen. Det svarer til næsten 9.000 ”almindelige” LED lumen, og er altså oppe og konkurrere i den tunge vægtklasse, når det gælder projektorer til hjemmet.

Det burde i hvert fald være rigeligt til at skinne igennem dagslyset fra en typisk dansk gråvejrsdag, og kan måske endda konkurrere med sollyset igennem vinduet på en sommerdag af den bedre slags.

LG siger også, at CineBeam HU915QE i den nye version har en kontrastrate på 2.000.000:1, men det er naturligvis noget sværere at vurdere, når man ikke ved, hvad billedet bliver projiceret op på.

Næsten i prosumer-klassen

Ud fra specifikationerne, LG har leveret, kan vi konstatere, at projektoren understøtter HDR, men der er ikke nævnt noget om HDR10+ eller Dolby Vision. Man skal derfor nok regne med, at den kun er kompatibel med HDR10.

Projektoren kommer med det samme WebOS-interface, som man finder på LGs TV-modeller. LGs samarbejde med det danske tekstildesignfirma Kvadrat slår også igennem her, og projektorens design er præget af stof, der består af 45 procent genbrugs-uld.

De gode specifikationer er naturligvis ikke gratis, og ligger endda i den dyre ende. LG har ikke meldt noget ud officielt i skrivende stund angående lancering og pris, andet end at den lander i første halvdel af 2022, hvilket jo betyder indenfor den næste halvanden måneds tid.

Det er svært at bedømme, hvor prisen kommer til at ligge, men amerikanske onlinebutikker er begyndt at tage imod bestillinger til en pris på 6.000 dollar, eller cirka 41.845 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i. Vi skal med andre ord ikke regne med, at projektoren bliver til at købe med et hurtigt greb i lommen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.