Forside Produkter Auto

Sikkerhedsekspert hacker og starter Tesla på 10 sek.

-
Tesla Model Y

Nøglefri adgangssystem kan misbruges af fremmede advarer sikkerhedsforsker

Blot 10 sekunder, så havde Sultan Qasim Khan, der er chefkonsulent for sikkerhed hos det britiske sikkerhedsfirma NCC Group i Manchester, åbnet og startet en Tesla.

Han demonstrede overfor erhvervsmediet Bloomberg hvordan Tesla Model 3 og Model Y kan overtages af fremmede, og hvis man ved hvordan kan bilerne låses op og startes.

Annonce:

Sultan Qasim Khan har ikke kendskab til at biltyve benytter hullet i bilernes sikkerhed.

Når bilerne hackes benyttes en svaghed i Bluetooth-protokollen. Ved at omdirigere kommunikationen mellem en bilejers mobiltelefon kan uvedkommende narre adgangssystemet til at tro, at ejeren befinder sig fysisk i nærheden af bilen.

Khan sagde, at hacket ikke er specifikt for Tesla, selv om han demonstrerede teknikken over for Bloomberg News på en af Teslas bilmodeller.

Det er snarere et resultat af hans fifleri med Teslas nøglefri adgangssystem, som er baseret på en såkaldt Bluetooth Low Energy (BLE)-protokol.

Tesla har ikke reageret på en anmodning om en kommentar til erhvervsmediet, men tilbage i april erkendte de at det passive adgangssystem i de nævnte bilmodeller har en kendt begrænsning, fortæller NCC Group.

 

Annonce:
Forrige artikelUdsigt til dyrere streaming: Nu skal tjenesterne beskattes
Næste artikelNy LG-projektor leverer 3700 ANSI lumen i 90″ på 5,6 cm afstand
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.