Forside * Nyheder

UPS! Spotify-bommert forsinkede ugens nye afsnit af top-podcasts

-

Podcast-lyttere havde tirsdag svært ved at tilgå nye afsnit af deres favorit-podcasts fordi Spotify havde glemt at forny et SSL-certifikat.

Havde du problemer med at lytte til dine yndlings-podcasts i løbet af tirsdag? Så er du ikke alene. Snarere lytter du formentlig til podcasts gennem Spotify, hvor millioner af lyttere gik forgæves efter nye afsnit på grund af en simpel bommert.

Annonce:

Mange ugentlige podcastere lægger deres nyeste produktioner op på nettet, så de er klar mandag. Men ”mandag” er jo et vidt begreb i en verden med mange tidszoner, og hvor der lyttes til podcasts på tværs af verdenshave og territorialgrænser.

Det betyder for eksempel, at danskere og andre europæere, der lytter til podcasts fra USA, ofte enten skal sidde klar om aftenen og vente på at de bliver offentliggjort, når amerikanerne står op, eller skal vente til tirsdag morgen for at lytte til dem, f.eks. på vej til arbejde. Med mindre, podcasterne vælger at publicere de nye afsnit på en anden ugedag.

En af verdens mest populære – og mest kontroversielle – podcastere, Joe Rogan, slipper for eksempel sine podcasts ud kl. 10 om morgenen tirsdag, Californien-tid. Det er typisk kl. 19 tirsdag aften dansk tid, undtagen når der skiftes frem og tilbage fra sommertid i de to regioner, hvilket ikke altid er synkront.

Gik også ud over Spotifys egne podcasts

Men adskillige podcasts kom ikke ud til tiden via Spotify tirsdag dansk tid. De mange podcastere, der bruger Spotify som platform kunne simpelthen ikke uploade de seneste afsnit, fordi Spotifys primære platform til dette formål, Megaphone, var nede. Spotify købte Megaphone i 2020 formedelst 235 millioner dollar, hvilket er streamingtjenestens største opkøb til dato.

Sådan et opkøb kræver naturligvis en masse bureaukrati, og det ser ud som om, en vigtig detaljer røg i svinget midt i bureaukratiet. Spotify glemte nemlig at forny Megaphones SSL-certifikat, så pludselig havde de mange podcastere simpelthen ikke adgang til det web-interface, hvor de normalt uploader deres podcast-afsnit. Det bekræfter Spotify overfor The Verge.

Spotify bedyrer dog, at de hurtigt fik orden i sagerne, sådan at browsere over hele verden ikke protesterede, når podcast-producerne skulle uploade til Megaphone. Sidstnævnte er også den platform, der placerer dynamiske, brugertilrettede reklamer i podcasts, og for at det ikke skal være løgn, distribuerer Megaphone også podcast-afsnit til andre platforme, herunder Apples og Googles podcast-tjenester.

Megaphone er også hjemsted for de podcasts som Spotify ejer, herunder Joe Rogans podcast, så selv disse havde problemer. Det er dog uklart, hvor længe Joe Rogan-fans måtte vente på ugens afsnit, eftersom Rogan-holdet netop først publicerer nye afsnit tirsdag aften dansk tid, hvor Megaphone havde fået sit SSL-certifikat i orden igen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.