Forside Nyheder

LEGO fejrer Atari med en klods-udgave af 2600-konsollen

-
(Foto: LEGO)

I år er det 50 år siden, Atari blev startet som virksomhed i Silicon Valley, og det har legetøjskongerne fra Billund ikke tænkt sig at forbigå i tavshed.

Der er næppe nogen spilkonsol, der er blevet forsøgt genskabt flere gange (og som vi har skrevet mere om af samme årsag), end den klassiske Atari 2600, også kendt som Atari VCS -Video Computer System.

Samtidig har vi her på siderne heller ikke været blege for at rapportere om det, når der kommer noget relevant for Rec-læserne ud af den stolte, danske legetøjs-legende fra Billund, LEGO. På det seneste har det ikke skortet på voksen-modeller fra plastikklods-producenten, især ikke i den mere nørdede ende af spektret.

Annonce:

Nu kan vi så langt om længe kombinere disse to trends, i anledning af Ataris 50-års jubilæum. I år er det nemlig et halvt århundrede siden, at Nolan Bushnell og Ted Dabney startede det legendariske spilbrand, og stillede en testudgave af arkademaskinen Pong op på baren Andy Capp’s Tavern i Sunnyvale i Silicon Valley.

(Foto: LEGO)

Efter flere arkade-succeser sendte firmaet så Atari 2600 på gaden i 1977, der med hjemme-versioner af populære arkadespil som Space Invaders, Centipede og Pac-Man blev et gigantisk hit. Siden gik det dog op og ned for Atari-brandet, der i dag er ejet og bliver brugt som hovednavn af det franske spilfirma, der fra 1983 til 2009 var kendt som Infogrames.

Kun til pynt og byggesjov

Men det ændrer ikke på, Atari-navnet gennem 50 år har haft kæmpe indflydelse på både spilverdenen og en overgang også på hjemmecomputere. Atari producerede f.eks. den mest direkte konkurrent til Commodores Amiga-computere og det var med Atari-maskinerne, at computere for alvor indtog musikstudier verden over – hvilket naturligvis siden er blevet standard for musikproduktion.

Så der er god grund til at fejre Atari, og det gør LEGO så ved at præsentere en udgave af Atari 2600, som du selv kan bygge i de klassiske klodser. Det bør med det samme siges, at LEGO-versionen af Atari 2600 kun er til pynt. Du kan ikke slutte den til et TV og spille retrospil på den, med mindre, du kan selv indbygge en af de mange nyfortolkninger af Atari 2600.

(Foto: LEGO)

Men der er masser af sjov ved LEGO-versionen, selv om der ikke kan sluttes strøm til. For eksempel kan front-panelet åbnes, og bagved gemmer der sig en gamer-stue, hvor en lille LEGO-gamer fyrer den af på endnu en Atari 2600 og billedrørs-TV. Der følger også tre spil-kassetter med, nemlig førnævnte Centipede, og så Asteroids og Adventure. Til hver af disse hører der så et lille, medfølgende LEGO-sæt, der illustrerer spillene.

Endelig skulle det medfølgende joystick føles ligesom de joysticks, der i sin tid fulgte med originalen, hvis man skal stole på LEGOs egen beskrivelse. Hvis du er en gamer, der ikke skammer dig over at vise alderen frem, er lidt af en nostalgiker og synes at LEGO pynter lige så godt, som det de har på hylderne i Bahne og Imerco, så er prisen på sættet sat til 240 Euro, eller omkring 1.787 kroner. Sættet kan købes fra 1/8.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.