Forside Indhold og distribution Film

Nordens første 360 graders scene er åbnet i København

-

Nordisk Film ShortCut har skabt Nordens første 360° LED-scene

Fremtidens filmproduktion er rykket ind i hjertet af Nordisk Film, hvor Nordens første fulde 360° LED-scene nu har slået dørene op.

Annonce:

Med den nye scene får film- og serieskabere uanede muligheder for at fortælle fantastiske historier på en fleksibel, bæredygtig og omkostningsbesparende måde.

Nordisk Film kalder selv investeringen et teknologisk syvmileskridt, som vil give film- og tv-skabere helt nye kreative muligheder for at fortælle historier i international klasse.

Selve scenen står datterselskabet Nordisk Film ShortCut for. De er et produktionsselskab for VFX (computer grafik til film og tv) og et postproduktionsselskab. De laver bl.a. special effects til film, men det var også dem som restaurerede Matador for nogle år siden.

Foto: Nordisk Film ShortCut

Scenen er bygget i Nordisk Films historiske hovedkvarter i Valby. Den er på 16 meter i diameter, hvor vægge og lofter er fuldstændig beklædt med LED-skærme 360° rundt.

Dermed vil det være muligt at optage skuespillere, scenografi og rekvisitter op mod levende fotorealistiske virtuelle baggrunde – alt fra fremmede planeter og fantasy-verdener til locations under vandet, endeløse ørkener og pulserende storbyer.

Virtual Production er for alvor vundet frem over hele verden, drevet af det globale boom i højkvalitets-serier, hvilket har betydet stor efterspørgsel efter LED-scener, som er fleksible, tidsbesparende og med uanede muligheder.

“LED-teknologien er nu så avanceret, og med vores fulde 360° lyssætning vil vi med LED-scenen kunne gengive komplicerede scenarier fuldstændigt naturtro med perfekte refleksioner og naturalistisk lyssætning. Samtidig er der tale om en mere omkostningsbesparende og bæredygtig filmproduktion, da man ikke behøver at transportere store filmhold rundt i verden for at optage on location”, fortalte Martin Madsen, Senior VFX Supervisor hos Nordisk Film ShortCut, da de første gang fortalte om projektet tilbage i april måned, og han fortsatte:

“Man kan på én dag optage scener, der udspiller sig på mange forskellige steder og i forskellige lande. Man kan også fuldstændig kontrollere lyset, så man f.eks. kan optage en scene med en solopgang otte timer i træk”

“Vi har de seneste år udviklet indhold til virtuelle baggrunde, og vi har planlagt og udført de ofte komplicerede optagelser, hvor live-action og virtuelt indhold skal spille nøje sammen. Nu er vi klar til at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i Norden. Jeg er overbevist om, at vi med Nordens første fulde LED-scene vil få film og serier, der fuldstændigt vil kunne matche, hvad vi ser i de største internationale produktioner”, sluttede Martin Madsen.

 

Demo video

Nordisk Film ShortCut har udgivet denne demo video som giver eksempler på hvad scenen kan:

 

Annonce:
Forrige artikelSonos får ny nordisk distributør på B2B markedet.
Næste artikelNyt MR-headset og Xbox Cloud Gaming: Her er XR-nyhederne fra Meta
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.