Forside * Nyheder

Apples headset kan komme til april sammen med et 3D-indholdsunivers

-
Designeren Antonio De Rosa tror, Apples kommende headset kommer til at se således ud (Mock-up: Antonio De Rosa)

Firmaet søger nu udviklere, der kan integrere app-udvikling og indholdsproduktion med Mixed Reality-headsettet.

Tim Cook kan ikke lide ordet ”Metavers”. Men det har nok mindre med ordets egentlige betydning at gøre og mere at gøre med hans anspændte forhold til Mark Zuckerberg, der jo har taget ordet til sig og bruger det til at markedsføre Metas XR-produkter.

Det ser dog ud som om, Apple er åbnet mere op overfor idéen om et virtuelt univers, som folk kan udforske, når firmaets kommende Mixed Reality-headset kommer på markedet. Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro de jobannoncer, som Apple for nylig har slået op.

Annonce:

I en tid, hvor der er massefyringer på tværs af Silicon Valley, ansætter Apple altså nu folk til specifikke opgaver relateret til Mixed Reality (MR). I et af jobopslagene leder Apple efter en person, der sammen med andre udviklere kan ”bygge værktøjer og miljøer der muliggør netværksforbundne oplevelser i en tredimensionel Mixed Reality-verden”.

Det lugter jo unægtelig af, at Apple kommer til at præsentere sit eget ”Applevers” sammen med headsettet på et tidspunkt. Dette vil tilsyneladende blive tæt integreret med resten af økosystemet, for i et andet MR-relateret jobopslag søger virksomheden en programmør, der kan integrere en MR-oplevelse med Siri, Shortcuts, søgninger med mere. Selve indholdet vil bl.a. komme fra Hollywood ifølge tidligere meldinger.

Masseproduktionsstart planlagt til marts

Headsettet har været undervejs længe og mange rygter har fløjet om dets markedslancering. De mest vedholdende rygter peger på, at headsettet repræsenterer Apples entré på markedet og at det er det første produkt i en længerevarende strategi, der blandt andet vil kulminere i et sæt AR-briller omkring 2030, som Apple mener kan erstatte iPhone på sigt.

Fordi, det er det første headset i Apples XR-portefølje, bliver det primært rettet mod udviklere og professionelle og vil først senere komme i en version til forbrugerne. Dette reflekteres også i prisen, der forventes at ligge mellem 2000 og 3000 dollar, altså et sted mellem 14.500 og 21.500 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i.

Først var det meningen, at headsettet skulle komme i år, men chipmangelen, verdensøkonomien og COVID-19-pandemiens eftervirkninger forsinkede lanceringen. Samtidig skulle Apple også have døjet med at headsettet blev for varmt ved længere tids brug, og firmaet har brugt ekstra tid på at løse problemet, siger rygterne.

Men nu ser det ud som om, Apples fremstillingspartnere i Asien er i gang med at forberede masseproduktionen. Ifølge branchemediet DigiTimes Asia bliver det en af Apples vanlige partnere, Pegatron, der skal forestå fremstillingen af headsettet, og masseproduktionen vil begynde til marts. Hvis Apple følger sine normale tidsmønstre, betyder dette en lancering i april.

Apple forventer dog, at markedet bliver meget småt til at begynde med. DigiTimes Asia skriver, at Apple oprindeligt havde stillet fremstillingspartnerne i udsigt, at den første produktionsrunde ville blive på 2.5 millioner enheder. Nu estimeres den i stedet til at blive på et sted mellem 700.000 og 800.000 enheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.