Forside Nyheder

Kilde: Apple vil ikke være med i metaverset

-

Der er ”totalt lukket” for idéen om at Apple skulle skabe et virtuelt univers til brugerne af firmaets kommende mixed reality-brille.

Tim Cook kan virkelig ikke lide Mark Zuckerberg. Følelserne er formentlig gengældt, men Cook ser ud til at lade Apples strategi blive delvist påvirket af afskyen for Zuckerberg og alle hans gerninger og al hans væsen.

For eksempel er der ingen tvivl om at Apple har tænkt sig at satse benhårdt på VR og ikke mindst AR i fremtiden. I flere år har det heddet sig, at Apple forventer at erstatte iPhone med AR-briller som deres mest populære salgsenhed omkring 2030.

Annonce:

Zuckerberg og hans Meta-firma går efter det samme mål, og endda i så høj en grad, at firmaet bag verdens største sociale medie ændrede navn for at slå ambitionerne helt fast. Zuckerberg forestiller sig, at de mange virtuelle og AR-baserede universer, som spilfirmaer, sociale netværk og andre techfirmaer laver, på et tidspunkt bindes sammen til ét stort metavers.

Lidt ligesom Internettet i virkeligheden er tusindvis af netværk bundet sammen via TCP/IP, vil Zuckerberg binde de forskellige universer sammen via Metas metavers-teknologi. Men det bliver uden Apple.

Nej til virtuelt Apple-forum

Ifølge Bloombergs Mark Gurman, der sammen med aktieanalytikeren Ming-Chi Kuo nok udgør verdens to mest troværdige Apple-spåmænd, er der ”totalt lukket” for idéen om at Apple skulle være med på Metas metavers. Netop denne formulering fra Gurmans kilder skulle betyde, at Apple-ledelsen ikke engang vil overveje idéen om et metavers.

Den typiske Apple-strategi ville jo ellers være at bygge sit eget økosystem, hvilket i dette tilfælde ville være en virtuel verden udelukkende for Apple-fans, og som ikke var bundet op på nogle af de andre virtuelle universer, der er i gang med at blive bygget. Ud over Meta, er firmaer som den sydkoreanske telegigant SK Telecom i gang, samt spilfirmaer som Niantic og Epic.

Men der bliver angiveligt ikke engang et virtuelt samlingssted for Apple-fans, hvis man skal tro Gurman. I hvert fald ikke til at starte med, når Apples første MR-headset dukker op, hvilket skulle være senere i år (til en pris, der kan komme helt op i nærheden af 20.000 kroner ifølge visse kilder).

Kun til korte samtaler

MR er Mixed Reality, hvilket betegner en VR-brille, hvor der fodres signaler ind fra den virkelige verden via kameraer og andre sensorer (modsat AR, hvor du primært kigger direkte på virkeligheden, men med digitale lag oven på). Men ifølge Gurmans kilder skal Apples MR-briller udelukkende bruges til gaming og audiovisuelle oplevelser.

Headsettet skal altså kun bruges til spil, film, tv-serier, 360-graders videoer og VR-oplevelser som en virtuel tur på museum eller en virtuel ekskursion i naturen. Det vil kun blive muligt at kommunikere med andre i brillen ”kortvarigt” ifølge Gurman, hvad det så end betyder. Hvis FaceTime f.eks. kan bruges med brillen, kan Apple vel næppe bestemme, hvor længe, man vil snakke.

Den korte kommunikationsform betyder nok snarere, at Apple ikke vil give brugerne et forum at kommunikere på, f.eks. med avatars (selv om animoji’er virker oplagt til dette), og ikke har tænkt sig at lade brugerne få adgang til virtuelle fora skabt af tredjepart. Men det kan naturligvis nå at ændre sig, hvis metaverset ender med at blive lige så populært som Internettet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.