Forside * Nyheder

Apple-spåmand: AR/MR-headset klar om et år

-
Et af de mere konkrete amatørdesign-bud på fremtidens AR-briller fra Apple (Mock-up: Allaboutvision.com)

Vi kan forvente indbygget ydelse i M1-klassen, hvis man skal tro Ming-Chi Kuo.

Så er den sydkoreanske Apple-spåmand på banen igen med en ny spådom. Ming-Chi Kuo fra det finansielle rådgivningsfirma TF International Securities rammer ifølge websitet Appletrack plet med sine forudsigelser 76% af tiden, hvilket er mere end rigeligt til at tage ham ganske alvorligt.

Denne gang har Kuos forbindelser i det asiatiske produktionsmiljø givet ham anledning til at fremsætte nye prognoser for udviklingen af den enhed, som markedet venter på med allermest spænding lige nu: Apples Augmented Reality-headset.

Annonce:

Det er efterhånden et par år siden, at en intern præsentation fra Apple viste, at firmaet forventer at AR-briller kommer til at erstatte iPhone som den mest sælgende Apple-enhed i 2030. Tim Cook har flere gange udtrykt sin begejstring for AR-fænomenet og muligheden for at alt, vi foretager os med smartphonen i dag vil blive gjort via AR-briller og kontaktlinser i fremtiden.

Adskillige kilder – inklusive Ming-Chi Kuo selv – har peget på, at vi næste år kommer til at se det første produkt i en kategori, der formentlig kommer til at fortsætte sin udvikling langt ind i fremtiden. Indtil for nylig hed det sig, at dette ville blive et VR-headset mere i stil med Oculus Quest end egentlige smartbriller.

MR, ikke AR

Nu ser det dog i højere grad ud til at Apple kommer til at lave et veldesignet, standalone Mixed Reality-headset, der i højere grad konkurrerer med Magic Leap One. Mixed Reality-headsets lukker fysisk af for virkeligheden ligesom VR-headset gør, men integrerer alligevel virkeligheden udenfor via videosignaler fra indbyggede kameraer.

Med et MR-headset kigger du med andre ord ikke på virkeligheden gennem en linse, hvortil der tilføjes et digitalt lag. Du kigger på to skærme, der viser et ”mix” af digitale objekter og et video-feed fra virkeligheden udenfor brillerne. Og det er præcis, hvad Ming-Chi Kuo har beskrevet i sin seneste udmelding til investorerne.

Magic Leap One (ovenfor) er et MR-headset, der allerede gør, hvad Apples headset forventes at gøre. Forhåbentlig bliver det dog i et pænere design (Foto: Magic Leap).

Kuo forvirrer dog begreberne lidt i sin udmelding ved at beskrive, hvordan ”AR-headsettet bruger 6-8 optiske sensorer til at sende et konstant videosignal til brugeren” fra omverdenen. Det er teknisk set MR, ikke AR, men lad nu det ligge. Kuos point med dette er vigtigere, nemlig at hans kilder siger, at der vil være to processorer ombord i headsettet, hvoraf den ene er dedikeret til behandling af videosignalet.

Ydeevne på Mac-niveau

Den anden processor skulle ifølge Kuo tage sig af al det normale computerarbejde såsom afvikling af apps, integrering og fremvisning af de to signaler. Kuo skriver, at denne chip vil have ”M1-lignende ydeevne” og at headsettet derfor” ikke vil være afhængig af hverken en computer eller en iPhone”, men derimod have ”computerkræfter på Mac-niveau”.

Kuo gentager i denne forbindelse også sin forudsigelse af, at Apple vil sætte to micro OLED-skærme fra Sony i 4K-opløsning ind i headsettet. Den sydkoreanske analytiker forventer, at Apple vil sende dette headset på gaden i fjerde kvartal 2022. Netop release-perioden har der været en hel del diskussion af i de seneste par år, især i lyset af pandemien og den deraf afledte chipmangel.

Som 9to5Mac, der har set Kuos udmelding til investorerne også påpeger, så har kilder sagt til et andet ofte ret troværdigt medie, The Information, at det første headset fra Apple ikke er et standalone-headset. Men det ville ikke være spor underligt, hvis Apple først introducerede et decideret VR-headset til gaming, der skal kobles på iPad og iPhone, måske tidligere på året.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.