Forside Produkter Mobil

Apples headset bliver formentlig forsinket igen – styresystem skifter navn

-
Sådan forestiller designeren Antonio De Rosa sig, at Apples headset kommer til at se ud (Mock-up: Antonio De Rosa).

Den længe ventede MR-brille ser ud til at blive skubbet til anden halvdel af 2023 og ’realityOS’ skifter navn til ’xrOS’.

Apples entré på eXtended Reality (XR)-markedet ser nu ud til at blive forsinket igen. Det var egentlig meningen, at det meget omtalte headset skulle komme ud her i 2022. Men så kom pandemien og de derpå følgende problemer med levering af chips og komponenter.

Rygtet går også, at Apple havde problemer med at headsettet blev for varmt. Men efterhånden som vi kom ind i 2022, så det ud til at Apple havde fået styr på tingene. De to Apple-spåmænd med den bedste historik, når det gælder forudsigelser om Apples planer, Mark Gurman og Ming-Chi Kuo, mente nu at headsettet ville lande i starten af 2023.

Annonce:

Lidt senere hed det sig, at headsettet stadig ville lande i første halvdel af året, men dog i andet kvartal, baseret på, hvad komponent-magerne i Asien var ved at gøre klar til på vegne af Apple. Men nu har netop denne pibe fået en anden lyd.

Ming-Chi Kuo har netop foretaget en af sine rundspørger hos sine kilder blandt komponent-leverandørerne, og her var der nyt at hente. På Twitter forklarer Kuo, at han nu forventer, at headsettet lander i anden halvdel af 2023. Det skyldes to ting.

Dels skriver Kuo, at de førnævnte komponentleverancer stadig forventes klar i større skala i andet kvartal, men at selve samle-processen og leveringen af headsettene derfor først kan være klar i kvartalet efter. Og at vi derfor kommer ind i anden halvdel af året, før vi kommer til at se headsettet i handelen. Dels skriver Kuo, at Apple også stadig bakser med at få softwaren på plads.

Nyt navn?

Og netop på software-området er der også nyt. Vi har hidtil forventet, at Apple ville kalde headsettet for noget med ”Reality”, eftersom firmaet har registreret varemærkerne ’Reality One’, ’Reality Pro’, og ikke mindst ’realityOS’.

Men Mark Gurman har nu hørt fra sine kilder på de indre linjer hos Apple, at Apples teknikere, udviklere, og marketingfolk m. fl. ikke længere omtaler operativsystemet som ”realityOS”, eller den forkortede version ”rOS”, men derimod ”xrOS”. Dertil kommer, at Apple-skuffeselskabet, der registrerede ‘realityOS’ som globalt varemærke nu har gjort det samme med ‘xrOS’ ifølge Gurman.

Når denne nyhed lander lige nu, er det formentlig fordi produktet nu er så langt i processen, at marketing- og salgsfolkene er begyndt at blive inddraget. Og der er formentlig mere end en af dem, der har pointeret, at et styresystem-navn, der indikerer, at Apple tager kontrol med virkeligheden, måske virker lidt ambitiøst.

Med ’xrOS’ lægger Apple sig tættere på den sprogbrug, resten af forbrugerteknologi-verdenen lige nu anvender til at omtale markedet. ”XR”-forkortelsen omfatter såvel virtual reality (VR), som Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR), men er også tilstrækkelig åbent defineret til at kunne bruges til fremtidens formater indenfor det, der bredt kaldes ”immersive media”.

Måske især fordi grænserne mellem AR, VR, og MR bliver blødt op rent teknologisk i disse år, og fordi Apple gerne vil gardere sig og bruge begreber, der ikke bliver forældede lige med det samme, giver navnet ’xrOS’ mere mening end ’realityOS’. Det giver også mening når det gælder kultiveringen af samarbejdet med de app-udviklere, der arbejder på flere XR-platforme.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.