Forside Nyheder

Apple Music og Apple TV dukker op i Microsoft Store

-
(Screenshot: Rec.dk)

Vi vidste godt at de to apps var på vej til Windows-maskiner, men tidspunktet stod ikke klart. Det ser ud til at være nu.

Windows’ markedsandele taget i betragtning er det næppe alle iPhone-ejere, der har en Mac. Af samme grund er der nok også en del Apple Music-brugere, der går og venter på, hvornår de kan bruge den samme musikapp på deres computer, som det bruger på telefonen.

Det tidspunkt ser dog imidlertid ud til at være nært forestående, hvis tiden da ikke allerede er kommet. Flere medier rapporterer nemlig nu, både i Europa og USA, at de to Apple Music- og Apple TV-apps nu er dukket op i Microsoft Store i preview-form under Windows Apps.

Annonce:

Det skal med det samme siges, at det ikke i skrivende stund har været muligt for os at bekræfte, om dette også er tilfældet i Danmark, men det kan vores årvågne og altid skarpe læsere garanteret hjælpe os med at finde ud af i kommentarsporet. Hvis du har set de to apps i Microsoft Store på nettet, så giv lyd herunder.

Et italiensk gadget-medie har tweetet om de to apps’ tilgængelighed i Microsoft Store, og nyheden er blevet samlet op af journalisten Laurent Giret på Microsoft-eksperten Paul Thurrotts webmedie. Han melder også om ankomsten af en ny Apple Devices-app, der gør det nemmere at overføre indhold fra Windows-maskiner til f.eks. iPhone og iPad.

Farvel til iTunes

Den sidste app er nødvendig, fordi det er meningen at trioen skal erstatte iTunes, der automatisk afinstalleres når Apple Devices lægges ind på maskinen. Dermed er en synkroniseringstradition, der går helt tilbage til starten af årtusindet med iPod for alvor på vej mod sit endeligt.

(Screenshot: Rec.dk)

Webmediet 9to5Mac har fået installeret de to apps på en Windows-maskine og kan konstatere, at de lader til at kræve Windows 11 i Build 22621 eller højere for at fungere. Det kan naturligvis også begrænse tilgængeligheden i Microsoft Store, hvis du ikke ser de to apps i Microsofts app-butik.

Det er naturligvis ingen nyhed, at de to apps er på vej til Windows. Det blev allerede afsløret i efteråret under Microsofts Surface-event. Det har dog været mere usikkert, hvornår det ville ske, og derfor er de to apps’ opdukken alligevel lidt af en nyhed.

Med entréen på Windows-maskinerne fuldender Apple en strategi, hvormed de vil have deres indholdstjenester tilgængelige på konkurrenternes enheder og andre platforme. Det startede for alvor, da det blev kendt at ejere af nyere TV-modeller fra ærkekonkurrenten Samsung snart ville kunne få adgang til Apple TV-app’en.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.