Forside * Featured

Ny kategori: Laptop uden skærm – men med AR-briller

-
(Foto: Sightful)

Du kan arbejde på en 100-tommers skærm i Augmented Reality med Spacetop-laptoppen fra Sightful.

Et af salgsargumenterne for Augmented Reality (AR)-briller er at de kan bruges i professionelle sammenhænge. Fordi AR-briller lægger et computerskabt lag ovenpå virkeligheden, når man ser igennem dem, kan f.eks. instruktioner kunne vises oven på det, instruktionerne handler om.

AR-briller vil også kunne vise tjeklister, hvor punkterne kan tjekkes af virtuelt, efterhånden som brugeren f.eks. tjekker beholdningen på et lager. Når først AR-teknologien er tilstrækkeligt udviklet, er i det hele taget masser af professionelle brugssituationer, hvor AR-briller vil kunne erstatte en skærm på en mobil enhed og frigøre begge brugerens hænder til andre formål.

Annonce:

Netop skærm-erstatning er en af de brugssituationer, som AR-briller allerede markedsføres på. Lenovo har f.eks. gjort det til deres primære formål for firmaets smartbriller, der både i 2021 og 2022 kom i nye versioner, der viser én stor eller fem mindre skærme inde i brillen.

Men disse briller skal stadig tilkobles en computer, så skærmen inde i brillen har noget at vise frem. Og hvis ens computer er en laptop, har man jo sådan set allerede en skærm at se på, så hvad skal man bruge brillerne til? Det har firmaet Sightful imidlertid et svar på i form Spacetop, der ligner en laptop, som har fået amputeret skærmen.

100” skærm i en laptop

Idéen er, at du bruger de medfølgende AR-briller fra NReal i stedet for en skærm, og på den måde har din ”laptop” pludselig en skærm på op til 100 tommer. Eller det ser i hvert fald sådan ud inde i brillen, hvis man skal stole på reklametrommerne, der lyder omkring Spacetop.

Rent hardwaremæssigt er Spacetop en letvægter, hvis specifikationer allermest minder om de smartphones, der også kan bruges som computere, såsom Samsungs modeller med DeX ombord. Den kører med en Snapdragon 865-processor, en Adreno 650-GPU, 256GB lagerplads og 8GB RAM. Spacetop er dog ingen letvægter rent fysisk. Den vejer dog det samme som mange laptops, nemlig halvandet kilo.

Sightful synes bl.a. du skal købe en Spacetop-løsning af privatlivsårsager. Selv om du har 100 tommer at råde over inde i brillen, kan ingen kigge dig over skulderen. Lige nu er projektet lidt af en prøveballon, for kun 1000 mennesker kan købe en Spacetop, og du skal ansøge her om at blive en af køberne.

Det er tilsyneladende kun, hvis du bliver udvalgt, at du kan få en pris at vide, så vi kan ikke bringe den her. Af samme grund kan vi heller ikke fortælle, hvornår de 1000 første købere får deres Spacetop leveret. Undertegnede journalist har dog prøvet NReals Light-briller sammen med en almindelig laptop, og det var ikke en oplevelse, jeg kunne arbejde med en hel dag.

Nreal har dog udviklet sine briller en del siden Light-modellen, og angiveligt er brillerne, der følger med Spacetop udviklet direkte til sidstnævnte. Oplevelsen kan altså være en blevet en hel del bedre siden undertegnede prøvede den.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.