Forside * Nyheder

Tesla vil putte sin selvkørende teknologi i andres biler

-
Teslas Model Y var den mest solgte bil i verden i første kvartal 2023, og kan muligvis blive det igen i andet kvartal (Foto: Tesla).

Elon Musk har annonceret, at Tesla er åbne for at licensere FSD ud til andre producenter…og allerede er i gang med at forhandle med den første kunde.

Elon Musk er en del i vælten for tiden på grund af sit eventyr med Twitter og Metas nye konkurrent til platformen, Threads. Sidstnævnte er endnu ikke åbnet i EU endnu, men alligevel ser Musk ud til at gøre alt, hvad han kan for at bortdirigere opmærksomheden fra al balladen.

Ud over at udfordre Mark Zuckerberg til at afklare striden på fysisk manér, lancerede han for en uges tid siden sit nye AI-firma, der skal finde svar på nogle af livets og universets største spørgsmål. Og nu er tiden så kommet til nogle overraskende Tesla-annonceringer.

Annonce:

Med hvad der i flere medier beskrives som en annoncering, der kom ud af det blå, åbnede Elon Musk onsdag Teslas selvkørende teknologi for licensering. Den selvkørende teknologi, kaldet FSD (Full Self-Driving) er, som navnet beskriver, en teknologi, der kan få Tesla’er til at være selvkørende med såkaldt Level 5-autonomi.

På det niveau kan chaufføren slippe rattet og lade bilen tage helt over. Teknologien er allerede bygget ind i flere Tesla-modeller og kræver blot et abonnement for at blive aktiveret – men den er ulovlig at bruge de fleste steder i verden. Mercedes fik for nylig tilladelse til at begynde at markedsføre sin tilsvarende teknologi i en form, der er begrænset til enkelte vejstrækninger i USA og Tyskland. Tesla venter stadig på sin tilladelse.

Model Y den mest solgte bil i første kvartal

Men det synes at være Elon Musks strategi, at hvis teknologien virker, kan man jo lige så godt begynde at tjene penge på den, før den kan markedsføres for alvor. Så under Teslas seneste regnskabsfremlæggelse fortalte Musk, at Tesla nu er åbne for at licensere teknologien ud til andre bilmærker, og at firmaet allerede ligger i forhandlinger med en enkelt bilproducent om netop dette.

Software og øvrig teknologi til selvkørende biler forventes at blive big business i de kommende år, efterhånden som mere og mere autonomi finder vej til personlige køretøjer. Det er en af grundene til at selskaber som Apple og Google, der ellers ikke har ret meget med biler at gøre, har kastet sig ud i selvkørende teknologi.

Musk bekendtgjorde også, at kunder med FSD-abonnementer undtagelsesvist vil kunne overføre dem til en nyindkøbt Tesla under en særlig ”amnesti”-periode i næste kalenderkvartal. Det har ellers tidligere ikke været muligt.

Tesla-topchefen kunne derudover lægge vægt på et par andre Tesla-nyheder, som verden dog allerede har hørt om. For eksempel at Teslas Model Y i andet kalenderkvartal har solgt 87 procent flere eksemplarer end i samme periode sidste år. Det er godt nyt for virksomheden, for som Musk også lagde vægt på, så var netop Model Y den mest solgte bilmodel i verden i første kvartal.

Derudover har Tesla også kunnet fejre, at den første Cybertruck nu er kørt ned fra samlebåndet. Den er nu i gang med at gennemgå de lovpligtige tjek og forskellige småjusteringer. Masseproduktionen skulle begynde til næste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.