Forside Produkter Lys

Philips Hue klar med Matter

-

Matter-understøttelse til Philips Hue er her nu. Sådan aktiveres det

Egentlig skulle det have været klar i foråret, men vi måtte vente lidt længere. Men nu er den her: Matter-understøttelse for Philips Hue. Fra nu af kan det aktiveres i indstillingerne i Hue-appen – men der er nogle detaljer, man skal være opmærksom på. Det skriver Hueblog.com

Annonce:

Matter-integrationen af Philips Hue foregår via Hue Bridge. Hueblog kalder dette den mest elegante løsning for et så omfattende system, for det betyder at i enden er alle lamper, kontakter og sensorer gjort kompatible med Matter, og der kræves ingen ny hardware.

 

Alt du behøver er en Matter Border Router

Alt du behøver er et Matter kontrolcenter, systemets hjerte. Her har du meget individuelle muligheder, for eksempel en af følgende enheder:

 • Apple TV 4K eller Apple TV HD (4. generation)
 • Apple HomePod eller HomePod mini
 • Samsung SmartThings Hub
 • næsten alle Echo-højttalere fra Amazon
 • Google Home eller Home Mini
 • Nest Hub, Nest mini, Nest Audio
 • Athom Homey Pro

 

Sådan aktiverer du Matter-integrationen

I indstillingerne i Hue-appen finder du nu et punkt kaldet “Smart Home”, tidligere blev det kaldt Voice Control. Der kan du få adgang til Matter-opsætningen via plus-symbolet og andre apps.

Du vil modtage en parringskode, som du derefter kan indtaste i appen på dit kontrolcenter, for eksempel Alexa-appen eller Home-appen fra Apple.

 

Hvorfor egentlig bruge Matter?

Hvis dit system fungerer gnidningsløst, og du er tilfreds med den eksisterende integration i Smart Home-systemer som Apple Home, er der efter min mening i øjeblikket ingen grund til at skifte til Matter.

Vær også opmærksom på, at styring af Hue-lamper via Matter kun er muligt i begrænset omfang, ligesom med Alexa eller HomeKit indtil videre. Specielle funktioner, såsom gradient pærer, understøttes ikke. Dog vil de følgende punkter være interessante:

  • Integration af tredjeparts lyspærer i HomeKit.
  • Kobling af flere Hue Bridges med Amazon Alexa eller Google Assistant.

Disse to punkter var ikke mulige indtil nu.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.