Forside Nyheder

Amazon annoncerer sin efterårskollektion

-
Amazons Echo Hub kan gå hen og blive rigtig populær blandt smarthjems-entusiaster (Foto: Amazon)

Både Alexa og Echo Show 8 bliver mere intelligent, mens Amazon også præsenterede knapt så smarte soundbars og solbriller, lynhurtige router og en brugbar smarthjems-hub.

Selv om Microsofts Panos Panay nu er blevet hyret af Amazon til at tage sig af firmaets hardware-produkter til forbrugermarkedet, var det ganske som ventet ikke ham, der præsenterede firmaets efterårs-kollektion. Det var derimod manden, hvis job Panay overtager, Dave Limp, der sagde pænt farvel ved at vise nyhederne frem. Og der var nyheder på de fleste af Amazons egne produkthylder.

Fire TV-opdateringer

I Amazons serie af streamere er der både opgraderinger og nye enheder på vej. Firmaets to streaming-dongles, Fire TV Stick 4K Max og Fire TV Stick 4K har begge fået opgraderinger på indersiden. Max-modellen kører nu med en kraftig 2.0 GHz quad-core processor, har fordoblet lagerpladsen og har Wi-Fi 6E-understøttelse, så det i hvert fald ikke er der, det halter med båndbredden. Den (lidt) billigere model har nu en 1.7 GHz-processor, der er 25% hurtigere end forrige generation af streameren. Den har nu Wi-Fi 6 ombord og hukommelsen har fået et nøk opad til 2GB. Fire TV Stick 4K Max koster 74.99 Euro (ca. 555 kr.), Fire TV Stick 4K koster 69.99 Euro (cirka 522 kr.) og begge er klar 3. oktober.

Annonce:
Amazon Fire TV Soundbar (Foto: Amazon)

Amazon har også annonceret en ny soundbar, der dog skal ses mere som en slags tilbehør end en højfunktionel standalone-enhed. Fire TV Soundbar er, som Amazon understreger, kun til lyd. Der er altså f.eks. hverken Alexa eller en Fire TV-streamer indbygget, og Amazon anbefaler, at du f.eks. bruger den sammen med en af de nye Fire TV-dongles Det er snarere en Bluetooth-højttaler i soundbar-format. Den har således heller ikke Dolby Atmos, men kun Dolby Audio. Du kan dog opnå en virtuel surround-effekt via DTS Virtual:X. Ud over dens ene HDMI-port har den også en optisk indgang. Det er lidt tvivlsomt, om denne kommer til EU, da vi ikke har kunnet finde den på den tyske Amazon endnu. Men i USA koster den 120 dollar eller omtrent 839 kroner før danske skatter og afgifter.

Nyt i Echo-serien

Amazons smartskærm Echo Show 8 får nu en større opdatering. Der er kommet nyt display i smartskærmen, samt nyt kamera, et nyt mikrofonsetup og spatial audio-funktion. En ny implementering af generativ AI gør det muligt for Echo Show 8 at tilpasse skærmen til, hvor langt væk, brugeren er fra skærmen. Hvis du står lidt længere væk, gør Echo Show automatisk teksten lidt større, så du bedre kan se den, for eksempel. Den kan også bruge det indbyggede kamera til at genkende brugeren og forberede forskellige ting, brugeren kunne forventes at ville benytte, altså for eksempel playlister eller personligt tilrettede nyheder. Når brugeren nærmer sig enheden, dukker disse op. Funktionen kommer dog også til andre Echo Show-enheder næste år. Den koster 169.99 Euro (ca. 1267 kroner) og kan købes fra 25. oktober.

Echo Show 8 kan også bruges som en kontrolhub til det smarte hjem. Ud over den nu uundgåelige Matter-understøttelse kan den også interagere med Zigbee og Sidewalk og benytte sig af Thread-netværket…og så kan den naturligvis også håndtere Bluetooth.

Skulle du nu have mere brug for sådan en hub i stedet for en smartskærm, kan du i stedet købe Echo Hub. Det er en ny enhed med 8-tommers touchskærm, som du kan hænge op på væggen for at styre alle husets intelligente enheder derfra. Den forbinder sig til resten ad enhederne i hjemmet via Wi-Fi, Thread og Bluetooth, men du vil også kunne købe en ekstra USB-C-adapter, der giver mulighed for at bruge netværk over strømnettet i huset. Den understøtter de samme smarthjems-protokoller som Echo Show 8, men det ser ikke ud som om, Amazon er villig til at garantere understøttelse af alle smarthjems-overvågningskameraer. Som minimum kan du se, hvad der foregår via Ring-kameraer, men derudover må vi vente med detaljerne til når Hub bliver tilgængelig senere på året. Den er prissat til 179.99 Euro eller omkring 1341 kroner.

I Echo-serien finder vi også Echo Frames, Amazons smartbriller. Her er der også kommet nye modeller, men de kan dog stadig kun afspille lyd og modtage stemmekommandoer. Til gengæld skulle lyden være blevet en hel del bedre, og det samme gælder batterilevetiden, der nu er seks timer pr. opladning. Du kan både få Echo Frames som et almindeligt brillestel, du kan sætte synskorrigerende linser i, og som solbriller.

Echo Frames anno 2023 (Foto: Amazon)

Amazon har også lavet et samarbejde med solbrille-firmaet Carrerra om at tilbyde en model formet efter firmaets klassiske solbrilledesign. Det er også usikkert om de ny Echo Frames kommer til EU, men i USA starter de ved 270 dollar for de normale stel og 390 dollar for dem, der står Carrera på (henholdsvis ca. 1887 kr. og 2726 kr før danske skatter og afgifter.

Alexa bliver klogere

Selv om Echo Frames måske ikke har så mange smartbrille-funktioner, er forbindelsen til Alexa helt klart en af de mere brugbare. Alexa-assistenten står generelt foran en større opgradering, der benytter de nye generative AI-teknologier som f.eks. LLM’er til at blive mere menneskelig at kommunikere med. Det er ifølge Amazon en ny ”fase” af Alexas eksistens, der her er tale om, og der er mange nye forbedringer på vej. I første omgang ser det ud som om, Alexa er kommet på højde med Google Assistant, når det f.eks. gælder muligheden for fortsatte samtaler, hvor du ikke skal sige ”Alexa”, hver gang du taler med den. I enheder som Echo Show-modellerne kan Alexa også fremover kigge på dit kropssprog for at se, om den tror du taler til den, eller til en anden person i lokalet. Den nye Alexa kommer i en preview-version til ejere af Echo-enheder i 2024.

Alexa bliver samtidig mere børnevenlig, og for at gøre noget ekstra ud af dette har Amazon lanceret to nye versioner af Echo Pop-smarthøjttaleren under navnet Echo Pop Kids. Det er primært et spørgsmål om design, de to højttalere er lavet i samarbejde med Disney, der har lagt henholdsvis Marvel-helte og Disney-princesser til. De koster det samme som en Echo Dot, og det betyder at prisen formentlig bliver 74.99 Euro (ca. 559 kroner), når og hvis de kommer til EU.

Andre nyheder

Under det Amazon-ejede Ring-mærke for overvågningskameraer og dørklokker har firmaet nu annonceret en ny Pro-version af det let-installérbare overvågningskamera
Stick Up Cam. Pro-versionen til 179.99 Euro (ca. 1341 kr.) leverer 1080p-video i HDR og kan også vise en person’s bevægen sig rundt på et forhåndsdefineret areal set ovenfra med ’Bird’s Eye View’, der med Stick Up Cam Pro nu opfanger de overvågedes bevægelser tredimensionelt. Amazons andet overvågningskamera-mærke, Blink, annoncerede tilbehør til det relativt nyligt lancerede Outdoor 4-kamera. Sync Module Pro, for eksempel, forlænger rækkevidden på kameraets trådløse forbindelse, så det kan sættes op længere væk fra routeren, men om det kommer til EU, er vi ikke sikre på. I USA koster den 49.99 dollar, eller ca. 350 kr. før danske skatter og afgifter. Et opdateret projektørlampe-modul kan bruges som holder til Outdoor 4 og koster 39.99 Euro (ca. 298 kr.). Modulet kan ifølge Amazon holde i to år på en opladning.

Amazon har også præsenteret en ny model i Eero-serien af mesh-routere. Den er ifølge Amazon den hurtigste mesh-router i sortimentet og bærer navnet Eero Max 7. Den anvender 2.4, 5, og 6 GHz-frekvensbåndene. Det betyder trådløse forbindelser med hastigheder op til 4,3 Gbit/s og kablede forbindelser via en af dens fire ethernet-porte på op til 9,4 Gbit/s – altså næsten ti gigabit i sekundet. Ifølge Amazon Eero Max 7 dække over 230 kvadratmeter trådløst. Europæisk tilgængelighed er endnu ikke offentliggjort, men i USA kommer den til at koste 599 dollar (ca. 4188 kroner før danske skatter og afgifter), når den dukker op senere i år.

Eero Max 7 (Foto: Amazon)

Endelig er der også lidt nyt omkring Amazons Fire-tablets. En ny Eye Gaze-funktion kan på firmaets Fire Max 11-tablet hjælpe folk med forskellige handicap bruge tabletten mere effektivt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.