Forside Nyheder

Nu skal brugere af MitID vente 24 timer når de vil aktivere en App

-

Brugere, der ønsker at foretage ændringer på deres MitID via den officielle hjemmeside, vil fra i dag møde stærkere sikkerhedsforanstaltninger. I et træk mod at styrke beskyttelsen mod identitetssvindel, har MitID.dk forlænget ventetiden for ændringer af personlige oplysninger og aktivering af nye MitID-apps og enheder.

Fra nu af vil brugere, der ønsker at aktivere en ny MitID app eller ændre deres bruger-ID, støde på en 24-timers ventetid. Denne ændring er en markant stigning fra den tidligere ventetid på en time og er designet til at sætte en stopper for svindel, hvor kriminelle manipulerer brugere til at give adgang til deres identitetsoplysninger.

Annonce:

Sikkerhedsforøgelsen adresserer den voksende bekymring for telefonisk svindel og lignende metoder, der anvendes af kriminelle til at få kontrol over ofres MitID. Denne taktik indebærer ofte at få offeret til at logge ind på MitID.dk og overdrage adgangen til den svindlende part.

 

Gælder dog kun via selvbetjening

Det er vigtigt at bemærke, at den nye ventetid kun gælder for ændringer foretaget gennem selvbetjeningen på MitID.dk’s hjemmeside. Hvis brugerne vælger at aktivere deres MitID app med pas- og ansigtsscanning direkte gennem appen, vil der ikke være nogen ventetid, hvilket sikrer en smidig fortsat adgang for brugerne.

Denne ændring er et led i en kontinuerlig indsats for at beskytte borgerne og deres digitale identitet i en tid, hvor digital sikkerhed bliver stadig mere afgørende. Brugere opfordres til at være opmærksomme og udvise forsigtighed, når de laver ændringer på deres MitID, og altid sikre sig, at de følger sikkerhedsinstruktionerne nøje.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.