Forside * Nyheder

MacBook Air med M3 kan komme til marts

-
(Foto: Apple)

På det tidspunkt skulle der også være nye iPads på vej – samt Apples meget omtalte Vision Pro-headset.

Apple er et firma, der normalt holder sig til rutiner og systemer. Kun en sjælden gang imellem bliver længe etablerede mønstre brudt, især når det gælder opdateringer af eksisterende produkter. Men det sker dog alligevel fra tid til anden.

Sådan var det for eksempel, da Apple for nylig lancerede den nyeste Apple Silicon-processor i M-serien, M3, og dens Pro- og Max-varianter. De sidste to gange en ny M-chip er blevet gjort tilgængelig for Apples kunder, er det sket med annonceringen af en 13”/15” MacBook Air, der fik følgeskab af en MacBook ”Pro”, der lignede Air’en til forveksling, men blot havde lidt flere kræfter under motorhjelmen (og mulighed for indbygget Touch Bar).

Annonce:

Men for nogle uger siden annoncerede Apple i stedet M3-chippen ved at annoncere en ny iMac-serie og en ny MacBook Pro-serie. Og så var der nok en del, der undrede sig over, hvor hulen årets MacBook Air-model var blevet af.

Det har Mark Gurman fra Bloomberg nu givet et svar på. Hans kilder hos Apple fortæller ham, at de forventer en lancering af en Air med M3 ombord til marts. Den vil komme i de sædvanlige 13” og 15”-versioner, og det vil samtidig give anledning til, at Apple dropper deres første laptop med M-processoren, altså MacBook Air M1 fra 2020, fra sortimentet.

Ny, stor iPad Air

Vanen tro putter Apple dog også gerne de nye M-chips i sine iPads, og 2024 bliver ingen undtagelse. Sammen med MacBook Air M3 kommer der til marts en ny iPad Pro med M3-chip. Den vil ankomme i to størrelser, nemlig 11” og 13” og vil have OLED-skærm.

Der kommer også en ny iPad Air, hvilket er tiltrængt. Den iPad Air, der er i sortimentet lige nu, har M1 ombord, og er altså to processor-generationer bagud. Det ser dog ud som om, Apple vil holde iPad Air en generation bagud i forhold til iPad Pro og MacBook, for der kommer nemlig en M2-chip i Air’en ifølge Gurman.

Det sker formentlig for at holde Air’en så let, som navnet antyder. Den nuværende 10.9”-størrelse vil dog blive akkompagneret af en ny 12.9”-version. Endelig er der forskellige rygter om Apples kommende XR-headset, Vision Pro.

Visse medier har skrevet, at Apple måske allerede slipper Vision Pro løs på markedet til januar, som angiveligt hele tiden har været det tidspunkt, som Apples teknikere arbejdede efter at gøre headsettet klar til. Men Gurman melder, at der også bliver i marts, at det dyre headset kommer på markedet, så hvis Apple holder sig til sine mønstre, sker lanceringen nok sammen med de ovenstående MacBooks og iPads.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.