Forside * Nyheder

Viaplay Group: Omsætningsstigning trods abonnenttab og milliardunderskud

-

I et udfordrende finansielt år for Viaplay Group, har selskabet oplevet en betydelig omsætningsstigning fra 15,7 milliarder svenske kroner i 2022 til 18,6 milliarder svenske kroner i 2023. Denne stigning kommer dog i skyggen af et fald i antallet af abonnenter og betydelige økonomiske udfordringer.

Ifølge de foreløbige finansielle tal for 2023, som blev rapporteret af det svenske medie Dagens Medier, har Viaplay, der opererer i Norden og flere andre lande, set et fald i antallet af abonnenter fra 7,3 millioner til 6,5 millioner. Denne nedgang er sket i et år præget af økonomisk krise for selskabet.

Annonce:

For at håndtere disse udfordringer har Viaplay implementeret en række tiltag. Disse inkluderer afskedigelser af en stor del af personalet, forhøjelser af priserne på deres pakker, og en ændret strategi for indhold. Disse foranstaltninger har været en del af en større kamp for at sikre selskabets overlevelse.

På trods af disse udfordringer i den internationale arena, har Viaplay haft økonomisk succes i Norden. Her rapporterede de et overskud på 0,5 milliarder svenske kroner. Ikke desto mindre resulterede de samlede driftsudfordringer i et netto underskud på 1,1 milliarder svenske kroner.

Ydermere har Viaplay annonceret planer om at nedskrive op til 2,6 milliarder svenske kroner. Dette er en konsekvens af deres tilbagetrækning fra flere internationale markeder, herunder Baltikum, Polen, Nordamerika og Storbritannien. Selskabets tilbagetrækning er en del af en strategisk omstrukturering, som følge af de økonomiske udfordringer de har stået over for.

Dette skridt kommer efter det svenske finanstilsyns godkendelse af et prospekt for en kommende ny aktieemission, hvilket er tiltænkt at sikre en kapitaludvidelse for Viaplay. Dette træk markerer en afgørende periode for selskabet, da det søger at stabilisere sin økonomi og fokusere på sine mest profitable markeder.

Samlet set står Viaplay over for en periode med betydelige forandringer og udfordringer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.