Forside * Featured

Pirat-app’en Kimi slap igennem Apples nåleøje til App Store

-
(Foto: Apple/Wikimedia Commons)

Nu er app’en, der gav adgang til piratversioner af film som ’Poor Things’, ’Oppenheimer’ og ’Barbie’, blevet taget ned af Apple.

En kort overgang i den seneste uges tid var der en streaming-app på Apples App Store, der overhalede markedsledere som Netflix og Amazon Prime Video i popularitet. App’en hed noget så simpelt som Kimi og er kun en streaming-app i al hemmelighed.

Officielt er Kimi et app-spil, hvor du kan teste dit falkeøje ved at finde forskellen på to billeder. Og der skal nok være en hel del iPhone-ejere, der udelukkende downloadede app’en for at se, hvordan en så simpel app kunne blive så populær.

Annonce:

De iPhone-ejere, der således downloadede app’en, fandt dog hurtigt ud af, at det var noget helt andet, der gjorde Kimi populær. Kimi er nemlig i virkeligheden en app, hvor du kan streame piratversioner af populære film. Efter en uges tid med høj popularitet, fjernede Apple dog Kimi fra App Store tirsdag.

Som Wired skriver, så minder det lidt om Popcorn Time, den forgange app, hvorfra man gratis kunne se film der blev streamet via torrent-netværk, men hvor al besværet forbundet med dette var reduceret til et enkelt klik.

App store-sikkerhedstjek er ikke ufejlbarlig

Det står ikke helt klart, hvad teknologierne bag Kimi er, men det tyder ikke på at være nogen indholdsrevolution. Ifølge Wired kunne man finde Oscar-nominerede film som ’Poor Things’, ’Killers of the Flower Moon’, ’Oppenheimer’ og ’Barbie’ på app’en, men især førstnævnte var i en dårlig kvalitet, mens de andre fremstod bedre.

Det kan skyldes, at de sidstnævnte film er ude på streamingtjenesterne, mens den førstnævnte først bliver tilgængelig på hjemmets skærme d. 27. februar (i USA). Der er dog også ulovligt TV-indhold på Kimi.

Det mest imponerende ved Kimi er dog, hvordan i alverden det lykkedes for app-udviklerne at snige denforbi Apples sikkerhedstjek og ind i den officielle app-butik. Apple markedsfører sig på at have et højt sikkerhedsniveau i App Store, sådan at iPhone-brugere med sindsro kan downloade, hvad der nu end findes der.

Netop sikkerheden har været Apples stærkeste argument for ikke at tillade tredjeparts-appbutikker på iOS. Kimis inklusion i App Store og topplaceringen på download-listerne viser dog, at Apples sikkerhedstjek er langt fra ufejlbarlig.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.