Forside * Nyheder

Samsung-øretelefoner får AI-simultantolkning

-
(Foto: Samsung)

Der er også 360-graders lyd og Auracast på vej til Samsung Galaxy Buds2 Pro-modellerne med en ny opdatering, der lander sidst på måneden.

Live-oversættelse i øretelefoner og smartbriller er en af de tech-drømme, som branchen satser hårdt på at gøre til virkelighed. Og det er da også temmelig besnærende at forestille sig, hvordan sprogbarrierer kan blive gjort endegyldigt uproblematiske via teknologi.

Det har dog være en langsom proces indtil videre, der begyndte med oversættelser af tekst via smartphone-kameraet med Google Translate og siden har der f.eks. været live-oversættelser indbygget i forskellige videochat-services i den professionelle verden.

Annonce:

Med den nye AI-bølge ser det dog ud som om, der for alvor er ved at komme skub i tingene. Stort set alle de smartbriller, der lige nu bobler op forskellige steder, har live-”undertekstning” på listen over funktioner, men det er især på øretelefoner, vi ser den helt store udvikling.

Google lovede for længe siden at putte live-oversættelse i både øretelefoner og smartbriller, men ingen af delene synes at have fået fodfæste. Siden har mindre firmaer, som f.eks. dem, vi mødte på CES i år, gjort forsøget med simultantolkning via AI direkte i øret.

Ny opdatering lander sidst i februar

Nu kommer Samsung så på banen. Firmaet har allerede gjort en del ud af Galaxy S24s AI-drevne oversættelse i sin markedsføring af smartphone-topmodellen. Men nu har den sydkoreanske gigant så meddelt, at denne funktion nu også bliver tilgængelig i Galaxy Buds.

Det er dog stadig Galaxy S24, der driver værket, men det betyder at du f.eks. kan give en fremmedsproget person din S24 at tale i, og så bliver vedkommendes udtalelser oversat direkte i øret på dig via Galaxy Buds-øretelefonerne. Modsat bliver hvad du siger opfanget af øretelefonerne og sendt til telefonen, hvorfra din samtalepartner så hører dine ord på sit eget sprog.

Hvis du vil vende processen om, sådan at din samtalepartner har Galaxy Buds i ørerne, kræver det blot et enkelt tryk på øretelefonerne. Men denne nye simultantolke-funktion er langt fra det eneste, der er på vej til Galaxy Buds via en ny opdatering, der skulle lande sidst på måneden.

Hvis du er ejer af et nyere Samsung-TV med fra Neo QLED-, QLED-, eller OLED-serierne (se de specifikke modeller nederst i Samsungs pressemeddelelse), og samtidig har et sæt Galaxy Buds2 Pro eller Buds2, vil du kunne få 360-graders lyd i øretelefonerne. Lyden forandrer sig altså efter, hvordan du bevæger eller holder hovedet.

Endelig kommer der også Auracast til en række af Samsungs nyere smartphones og tablets. Auracast er den teknologi, der ”broadcaster” streamet lyd via Bluetooth fra en central kilde ud til f.eks. flere forskellige sæt øretelefoner i den umiddelbare nærhed. Sidste år blev dette lanceret til Galaxy Buds2 Pro og Samsung Smart TV, men med den nye opdatering behøver du altså ikke tænde for TV’et for at bruge Auracast. Du kan nøjes med telefonen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.