Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy Book4 Ultra – Lynhurtig Windows bærbar med imponerende batteritid

-

Er du på jagt efter en god bærbar Windows PC som har touch-skærm, kæmpe touchpad og åndsvagt gode hardware specifikationer så kig med her. Vi har testet Samsung Galaxy Book4 Ultra.

Tidligere i år lancerede Samsung deres nye Galaxy bærbare, og den kraftigste af modellerne hedder Galaxy Book4 Ultra, og den kommer med en Intel Core Ultra 9 185H, et Nvidia RTX 4070, 16” WQXGA AMOLED touch-skærm, 32GB DDR5 RAM og 1TB NVMe SSD, så der er rigeligt med saft og kraft til både kontor og gaming.

Men prisen er også kniv skarp. Du skal af med 27.999,- for herligheden. Til gengæld er det også virkeligt en maskine der kan levere på alle de opgaver du kaster efter den.

Annonce:

Vi har testet den, og her er hvad vi synes om

 

Design og installation

Samsung Galaxy Book4 Ultra kommer i en kasse, der udover computeren indeholder en stor strømforsyning, der tilbyder lynhurtig 140W opladning via USB-C.

Computeren er i grå aluminium look og feel, og kommer med et virkeligt lækkert tastatur, der også har plads til numeriske tastatur til højre for det normale tastatur. Og så er der også en tænd/sluk tast med indbygget fingeraftryklæser, der virker godt. Tasterne har en virkelig lækker gang, og så kommer det også med et virkeligt lækkert og stort touchpad. Eneste anke jeg har er at det ikke sidder midt på computeren, men mod venstre. Det kræver lidt tilvænning især for mig som er venstrehåndet.

 

Venstre side af Samsung Galaxy Book4 Ultra (foto: recordere.dk)

På siderne finder du HDMI 2.1, to Thunderbolt 4 porte, USB-A (3.2), MicroSD kortlæser og mini-jack. Og så har du et virkeligt godt 1080P webcam som nok er noget af det bedste jeg har set på en bærbar computer. Skærmen er på 16” og er AMOLED touch, og den vender jeg tilbage til i næste afsnit.

 

Højre side af Samsung Galaxy Book4 Ultra (foto: recordere.dk)

Samsung Galaxy Book4 Ultra kommer også med kraftfulde Quad-højttalere, der er optimeret af AKG og understøtter Dolby Atmos lyd, og de lyder virkeligt godt. Ikke at jeg føler at jeg sidder i Imperial biografen når jeg hører video på den, men det lyder godt ud fra størrelsen.

Computeren er 16,5 mm tyk på det tykkeste sted, og vejer 1,86 Kg. Farven vi testede hedder “Moonstone Gray”.

Installationen er som man kender det fra Microsoft, og tager ikke meget mere end 10 minutter. Til gengæld var der så mange opdateringer, at jeg brugte lidt over en time på ny firmware, drivere og Windows opdateringer. Men hellere have en opdateret computer, end en computer uden opdateringer.

 

16” WQXGA AMOLED touch-skærm

Samsung Galaxy Book4 Ultra har nok den lækreste 16” AMOLED touch skærm jeg nogensinde har set på en bærbar. Den er behandlet med en antirefleks behandling, som gør at du kan sidde udenfor i solskin og stadig se hvad der foregår på skærmen. Samsung kalder det Vision Booster, og de bruger en AI udendørsalgoritme, der selv justerer synligheden og farvegengivelsen automatisk.

Skærmen har en opløsning på 2.880 x 1.800 og kommer med 120Hz opdateringshastighed

Touchdelen fungerer også rigtigt godt, omend jeg ikke er den store touchskærm bruger (udover på min smartphone og iPad). Men ros til Samsung for at have lavet en behandling på skærmen der gør den ikke hurtigt bliver ramt af fedtede fingre.

Skærmen er klart godkendt.

 

Den meget store strømforsyning til Samsung Galaxy Book4 Ultra (foto: recordere.dk)

Batteritid inden for skiven

Samsung Galaxy Book4 Ultra kommer med et 76Wh batteri, og samsung lover op til 21 timers batteritid ud fra IEC 61960-standarden.

Jeg kom aldrig i nærheden af det lovede antal timer, men jeg pressede den også voldsomt på både grafikkort og CPU mens jeg testede, men jeg er ikke bekymret for om jeg kunne komme igennem en hel arbejdsdag på batteri. Modsat ville jeg ikke bruge den til grafiktunge spil konstant og regne med lige så mange timer.

Men den medfølgende lyn-oplader gør det muligt at tanke 55% på batteriet på omkring 30 minutter, og det passede. Jeg var tættere på 60% på den halve time, og jeg havde den tilsluttet oplader når jeg testede spil og grafik.

Batteritiden for normalt brug med lidt grafik og office arbejde er nok tættere på 11-12 timer end de 21. Men for mig er det klart godkendt for en Intel CPU.

 

Fin ydelse fra både CPU og GPU

Samsung Galaxy Book4 Ultra kommer med Intel Core Ultra 9 185H CPU og et Nvidia RTX 4070 grafikkort, og så har den 32GB DDR5x RAM, så du virkeligt gode specifikationer.

Intel Core Ultra 9 185H kommer med 16 kerner (6 P-cores, og 10 E-cores (2-LP cores)) og understøtter 22 Threads.

Vi testede den med Geekbench 6, hvor den scorerede 2.415 på single-core og 12.945 på multi-core. På OpenGL scorede den 86.634.

Vi testede den også med Cinebench 2024.1 og der scorede den 8.402 på en GPU test.

Den indbyggede køling virker rigtigt godt, og computeren blev aldrig rigtig varm mens vi testede, men vi kunne sagtens høre blæseren mens vi testede. Det var dog ikke en blæser der forstyrrede når vi ikke kørte max performance test.

Et ekstra plus er at den indbyggede 1TB NVMe SSD kan faktisk udskiftes og opgraderes. Det er ikke noget Samsung skriver, men jeg har set flere gør det på nettet. Desværre kan du ikke opgradere RAM da det sidder fast på motherboard.

Du kommer ikke til at mangle hestekræfter med Samsung Galaxy Book4 Ultra, og som Windows arbejdshest er det klart en af de hurtigste bærbare du kan få fat i lige nu. Der findes hurtigere gamer-bærbare, men så mister du batteritid og design.

Oven i det har Samsung Galaxy Book4 Ultra indbygget Samsung Knox sikkerhed, der gør at data er krypteret på et virkeligt godt niveau.

Du får også WiFi 6E og Bluetooth 5.3, så du har lynhurtig netværk og trådløse forbindelser. Jeg ville dog ønske at en helt ny computer i 2024 havde WiFi 7.

 

Kan ikke med ord beskrive hvor meget jeg hader bloatware (ill.: recordere.dk / AI-genereret)

Windows 11 Home – Bloatware Heaven – Nu må det stoppe!

Jeg er ved at kaste op over Microsoft Windows 11. Sidst jeg testede en bærbar var der en masse software med, og det er der også denne gang. Og så har Samsung valgt at samarbejde med McAfee antivirus, og lad mig bare understrege min personlige holdning til McAfee. Jeg ville nærmest hellere rammes af virus end af McAfee.

Windows 11 har sin egen ok antivirus. Den er ikke perfekt, men den er mindre aggressiv end McAfee og pop’er ikke op alle steder. 

Udover McAfee, så får man kærlige popups fra Microsoft Office, Luminar Neo og Spotify, som er pre-installeret på din helt nye PC.

Samung lad være med at gå ned af den sti. Bloatware begyndte i at fjerne på jeres mobiler. Gør det samme på jeres bærbare – Især en bærbar til næsten 28.000,-

 

Konklusion

Jeg synes at Samsung Galaxy Book4 Ultra er en rigtig god bærbar. Du får masser af hestekræfter, en fantastisk skærm og en imponerende batteritid.

Du får også lov til at betale for det. Modellen vi testede koster 27.999,- i vejledende udsalgspris. Men er du på jagt efter en lynhurtig Windows computer, og vil du gerne have top-hylde specifikationer.

Jeg har faktisk ikke store anker mod computeren, andet end den lidt skævt placerede touchpad i forhold til min smag, og så Windows 11 bloatware, som man gudskelov selv kan fjerne.

På plus siden er jeg begejstret for skærm, hastighed og batteritiden. Og så vil jeg også rose de højttalere som giver en virkelig god lyd. Så er du klar til at tømme pungen, så er Samsung Galaxy Book4 Ultra et virkeligt godt køb.

Pris og levering

Samsung Galaxy Book4 Ultra i den testede konfiguration koster vejledende 27.999,-, men på pricerunner har vi fundet den til 25.999,- og det gør den til et endnu bedre køb.

Du kan se bedste dagspris på pricerunner her.

Tekniske specifikationer (engelsk)

 • Processor: Intel Core Ultra 9 185H
 • Display: 16-inch touch (2,880×1800), 120Hz AMOLED 2X, 120 percent DCI-P3 color volume
 • Memory: 32GB LPDDR5x
 • Storage: 1TB SSD PCIe Gen 4
 • Graphics: Nvidia GeForce RTX 4070 mobile GPU
 • Ports: 2 Thunderbolt 4, USB Type-A, HDMI 2.1, microSD, Headphone / Mic
 • Security: Fingerprint reader
 • Camera: 1080p
 • Battery: 76Wh (rated)
 • Wireless: Wi-Fi 6E (Gig+), 802.11 ax 2×2, Bluetooth 5.3
 • Audio: AKG Quad Speaker (two 5W woofers, two 2W tweeters), Smart Amp, Dolby Atmos
 • Operating system: Windows 11 Home
 • Dimensions: 355.4 x 250.4 x 16.5 mm.
 • Weight: 1,86 kg.
 • Colors: Moonstone Gray

Samsung Galaxy Book4 Ultra

8.5
Samlet vurdering 8.5

Plus

 • Virkelig god skærm
 • Imponerende batteritid
 • God ydelse

Minus

 • For meget bloatware
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.