Forside * Featured

Apple ofrede sin bil for at gøre Siri bedre med ny AI

-
(Foto: Apple)

Siri er blevet ”antikveret” og får en ny AI-model bag sig, der skal gøre den mere sludrevorn og bedre til at udføre opgaver på iPhone og Mac.

For omkring halvandet år siden fik Craig Federighi og John Giannandrea lidt af et chok. I januar sidste år satte de to Apple-chefer sig ned foran deres Macs og begyndte at teste ChatGPT… og opdagede at Apples egen AI-assistent, Siri, nu virkede håbløst ”antikveret”.

Det sidste er det ord, som to kilder med kendskab til Apples indre beslutningsprocesser brugte, da de udtalte sig til New York Times om Federighis og Giannandreas bratte opvågnen.

Annonce:

il trods for at tests og anmeldere i mange år har pointeret, at Siri var sakket bagud i forhold til f.eks. Google Assistent og Alexa, gik det først op for Apple-cheferne, da ChatGPT kom på banen. Men så kom der også skub i tingene. Federighi og Giannandrea alarmerede resten af Apples lederhold og en kæmpe reorganisation fulgte, der bl.a. dødsdømte Apples bilprojekt.

I stedet for at arbejde på en AI, der kan styre en bil, skulle der nu arbejdes på at en AI, der kunne sikre Apples plads i AI-kapløbet. Reorganisationen betød samtidig en øget satsning på hardware, der bedre kan understøtte Apples AI-software både i skyen og i Apples computere i form af en kraftigere Neural Engine i M4-chipsættet.

Tager udfordringen fra Samsung og Google op

De fleste forventer, at Apple vil afsløre en større AI-satsning på udviklerkonferencen WWDC i næste måned. Men ifølge de to kilder skal vi ikke forvente en ny chatbot i stil med ChatGPT. I stedet vil Apple holde fast i Siri og bruge sin nye teknologi til at gøre assistenten bedre.

Mandag holder OpenAI en presseevent, men der er ikke rigtig nogen, der ved, hvad de kommer til at afsløre. Og senere på ugen kommer så Googles I/O-udviklerkonference, hvor det meste igen kommer til at handle om AI. Der er med andre ord mange spillere på banen, og Apple skal råbe højt for at blive hørt.

Men Apple vil altså lade Siri råbe for sig. New York Times har talt med endnu flere kilder, der fortæller at Apple vil lancere en ny version af Siri under åbnings-keynoten ved WWDC 10. juni. Den underliggende AI-model skulle være blevet fornyet, så Siri nu kan føre en samtale ligesom ChatGPT, Gemini, Claude og de andre modeller på det generative AI-marked.

Den nye Siri er primært tænkt som en assistent, der giver udvidede muligheder for at bruge sin smartphone ved at tale til den (og ikke kun i den). På den måde tager Apple udfordringen op fra bl.a. Google og Samsung, der begge har prioriteret AI-integration på årets smartphone-modeller.

Modsat ChatGPT, Gemini, og nogle af de modeller, der kommer fra Meta, holder Apple sig angiveligt fra at lade Siri generere billeder, video, lyd og musik, i hvert fald i første omgang. Firmaet vil næppe lægge sig ud med de mange mennesker, der bruger deres Apple-produkter til kreative formål.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.