Forside * Nyheder

Salget af iPhones faldt med mere end 10%

-
(Foto: Onur Binay/Unsplash)

Apple står over for et fald i iPhone-salget, hvilket fremgår tydeligt af selskabets regnskab for andet kvartal af 2024. I denne periode faldt salget af iPhones med 10,5% sammenlignet med samme periode sidste regnskabsår.

Nyheden udløste straks en reaktion på aktiemarkedet, hvor Apple-aktien faldt med næsten 13% fra årets højeste kurs.

Omsætningen fra iPhone-salget faldt med 5 milliarder dollars i forhold til sidste år og nåede ned på omkring 46 milliarder dollars i andet kvartal.

Annonce:

Apples nuværende udfordringer skyldes flere faktorer. Huawei har vundet betydelige markedsandele i Kina, mens konkurrenten Samsung har lanceret en smartphone med stærke AI-funktioner. Allerede i februar advarede Apple markedet om, at iPhone-salget kunne opleve et fald.

Techgiganten forklarer, at sidste års usædvanligt høje salg i andet kvartal skyldtes en genopretning af forsyningskæden efter forsinkelser forårsaget af COVID-19-pandemien.

Desuden afslører regnskabet, at Apple har gennemført det største aktietilbagekøb i virksomhedens historie, med et samlet beløb på 110 milliarder dollars, hvilket er 90 milliarder dollars mere end samme periode sidste år.

Selvom aktiekurserne faldt på grund af nyheden om det lavere iPhone-salg, steg aktien med omkring 7% i eftermarkedet, da investorerne reagerede positivt på det store aktietilbagekøb.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.