Forside * Featured

Styrelse: Det skal være muligt at betale med Dankort gennem betalingstjenester

-
Foto: recordere.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger over for banker og kortudbydere vigtigheden af at følge de danske betalingsregler

Der har tidligere været bekymringer om, at Apple Pay udfordrer Dankortet. Dette fordi de færreste banker understøtter at betale med Dankort-delen af et Visa/Dankort, når kunderne bruger de mere og mere populære betalingstjenester som Google Pay, Apple Pay m.fl.

Dankortet er det mest omkostningseffektive betalingskort, når det gælder gebyrer. Det er dyrere for butikkerne når der betales med Visa fremfor Dankort, og i sidste ende betyder det at forbrugerne betaler mere for varene.

Annonce:

I dag er det kun Danske Bank som tilbyder at der kan betales med Dankort-delen af et Visa/Dankort, mens Nordea er på vej med det senere i år. Andre banker har indtil videre været mere forbeholdne.

Men nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsendt en vejledning til disse co-brandede betalingskort, hvor i det præciseres at forbrugerne skal have valget mellem om de betaler med det ene eller det andet kort ude i de fysiske butikker. Bankerne må som sådan gerne foretrække et kort fremfor et andet som standard, men forbrugerne skal have valget når de står og skal betale.

“Forretningerne og kortholdere skal have adgang til at prioritere et bestemt betalingsvaremærke eller en bestemt betalingsapplikation ved at installere et automatisk prioriteret valg på salgsstedet. Det skal dog være muligt at omgøre dette valg for hver enkelt transaktion”, lyder det i vejledningen.

Myndighederne understreger dermed over for bankerne og kortudbyderne, at forbrugerne skal kunne vælge hvilket kort, de ønsker at bruge ved køb, hvis et betalingskort er co-branded.

Nets har tidligere meldt ud at de fra 2025 vil gøre det til et krav at bankerne understøtter Dankort i Apple Pay.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.