Forside * Featured

Imperial tvunget til at droppe Atmos og THX Ultimate

-
Imperial i København bryster sig ikke længere med THX og Atmos. Foto: PR

Imperial-biografen i København er ikke længere en Dolby Atmos og THX Ultimate biograf efter støjklager fra naboen

Imperial er blevet degraderet på lydsiden efter støjklager fra naboen, Hotel Imperial. For at imødekomme klagen har Imperial været nødt til at skrue ned for lyden, og det betyder at biografen ikke længere lever op til standarden for Dolby Atmos og THX Ultimate. Det skriver magasinet Ekkofilm.

Hotellet og biografen har ellers været naboer i mange år, uden problemer der er kommet til offentlighedens kendskab. Men efter at Ekkofilm tidligere kunne berette at Imperial havde sænket lydniveauet efter støjklager, er der sket ændringer.

Annonce:

Det der tidligere var verdens største Dolby Atmos biograf med THX Ultimate, har nu ændret omtalen af biografen på deres hjemmeside, så det ikke længere fremgår at der er Atmos eller THX. Nu hedder det blot at biografen har ‘immersive audio’.

I følge Ekkofilms oplysninger havde hotellet tidligere kontorer ovenpå biografen, men at det område sidste år blev ombygget til suiter til hotellet. Det er angiveligt gæster i de suiter som klager over lydniveauet fra biografen nedenunder.

Støjklagen blev behandlet af Københavns Kommune.

“Det aktiverer vores støj-afdeling i Københavns Kommune. Afdelingen har været forbi hotellet med udstyr for at måle, om de vejledende støjgrænser overholdes”, fortæller Lena Kongsbach, vicedirektør i Bygge-, Parkerings- og Miljømyndigheden ved Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, til Ekkofilm og fortsætter:

“Hotellejligheder – og hoteller i det hele taget – er kategoriseret som beboelse, når det kommer til registrering af støj. Og de støjkrav har biografen ikke kunnet overholde. Derfor har de fået besked på at skrue ned, og det har de gjort”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.