Forside * Nyheder

Sådan ser fremtidens smartphone-interface ud ifølge Carl Pei

-
(Foto: Nothing)

OnePlus- og Nothing-skaberen har i en video vist en vision for en AI-drevet smartphone-brugerflade. Elementer af den dukker angiveligt op til næste år i Nothing (3)-modellen.

Carl Pei siger det selv: ”I vores første visions-video lovede vi at bringe mennesker og teknologi tættere sammen. Men mange har spurgt os, hvorfor vi blot har lavet pænere designs i de sidste tre et halvt år i stedet for innovationer, der kan bringe os tættere på det oprindelige mål”.

Ordene falder i en video, som OnePlus- og Nothing-stifteren Carl Pei har lagt på X (Twitter) og på YouTube (se herunder). De henviser til, at Nothings øretelefoner og smartphones indtil videre ikke har været specielt innovative, selv om de har været ganske pæne at se på.

Annonce:

Ifølge Pei er det fordi, firmaet stadig er nyt og lige skulle have det grundlæggende fundament på plads, før de kunne begynde at tage lidt større chancer. Men det kommer så nu, siger han, og det sker primært som følge af den igangværende AI-bølge.

Pei er nemlig overbevist om, at smartphones stadig vil være den primære, personlige informationsenhed i fremtiden, og at den især vil være den enhed, vi primært interagerer med AI’er på. Uden at nævne dem tror Pei med andre ord ikke så meget på AR-briller og andre AI-enheder som Rabbit R1 og den skandaleramte Humane AI Pin (hvor firmaet bag netop blevet sat til salg fordi, de kun har solgt 10.000 stk. af AI Pin)

Farvel til apps som vi kender dem

Til gengæld er Pei ret sikker på, at apps lever på lånt tid. ”I dag kan du ikke sælge en smartphone uden apps. Folk elsker deres apps. Men på længere sigt går vi ind i en post-app-æra” siger han i videoen. Men apps har jo været i centrum for smartphone-oplevelsen helt fra starten i slutningen af 1990’erne, så hvad kommer så i stedet?

Det er dette, Pei og en af Nothings software-udvikler, Walid, viser frem i videoen. I stedet for en launcher åbner smartphonen op på en brugerflade, der er dynamisk konstrueret via AI, og som er indrettet efter personens behov lige nu og her. Walid fortæller f.eks., hvordan AI’en har lagt QR-koden, han skal bruge til en flyrejse, op på skærmen af sig selv.

På den måde er AI’en ombord på telefonen både ”bevidst” om brugerens gøren og laden, og kan proaktivt gøre ting, der passer ind i konteksten. Prototypen har også samlet de nyheds-artikler og indlæg på sociale medier, som Walid kunne være interesseret i og har lagt dem op, så de er umiddelbart tilgængelige.

Med andre ord er der altså ikke nødvendigvis tale om at apps og platforme forsvinder, men ifølge Peis vision vil vi i højere grad bevæge os væk fra de klassiske forsider og launchere med app-ikoner i gitre, som har været kendt siden iPhone satte en ny designstandard for smartphones i 2007.

Timingen for Carl Peis udmelding er næppe tilfældig. I næste uge starter Apples WWDC-udviklerkonference, hvor vi får se, hvordan Apple tænker AI ind i blandt andet iPhone-oplevelsen. Det kan sagtens være, at Pei gerne har villet komme Apple i forkøbet, hvis sidstnævnte præsenterer en lignende vision.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.