Forside * Featured

Læk: Sonos næste topmodel soundbar kodenavn Lasso

-
Sonos næste topmodel soundbar har et design som ligner Arc. Screenshot fra The Verge

De første billeder lækker af Sonos næste flagskibssoundbar

Sonos arbejder på en ny topmodel soundbar med kodenavnet Lasso. Navn endnu ukendt. I forhold til Sonos nuværende topmodel soundbar, Arc, så vil “Lasso” forbedre med kraftigere bas, Bluetooth-lydafspilning og helt ny højttalerteknologi.

Den kommende ny Sonos soundbar i øjeblikket i begrænset beta-test, og i dag kan The Verge dele de første billeder af den.

Annonce:

Udvendigt minder Lasso soundbaren meget om Arc, som Sonos introducerede for over fire år siden. Men indeni er komponenterne og højttalerenhederne blevet fuldstændig omarbejdet og redesignet, og det forventes at resultere i en pris på over 1200 dollars (~10.000 kr). Til sammenligning koster Arc kr. 7.500.

Når den lanceres, vil Lasso (hardwaremodel S45) være det første Sonos-produkt, der integrerer teknologi fra Mayht, en hollandsk startup, som virksomheden købte i 2022 for 100 millioner dollars i kontanter. Dengang krediterede Sonos Mayht for at have “opfundet en ny, revolutionerende tilgang til lydtransducere.” CEO Patrick Spence udtalte, at aftalen ville give Sonos “flere utrolige mennesker, teknologi og intellektuel ejendom, der yderligere vil adskille Sonos-oplevelsen, forbedre vores konkurrencefordel og fremskynde vores fremtidige roadmap.”

Det har dog taget noget tid at få Mayhts idéer ind i et produkt, der kan sendes på markedet. Sonos har udgivet flere mindre højttalere de sidste par år – herunder Era 100, Move 2 og Roam 2 – som kunne have nydt godt af Mayhts innovative transducere, der siges at “muliggøre mindre og lettere formfaktorer uden at gå på kompromis med kvaliteten.”

Men det er soundbaren, der vil give den første smagsprøve på, hvad opkøbet har resulteret i. Kilder fortæller, at det har været en udfordring at gøre Mayhts transducersystem mere omkostningseffektivt, da det delvist anvender “dyre” neodymmagneter.

Bagsiden af Sonos kommende nye soundbar. Screenshot fra The Verge

Bloomberg har tidligere rapporteret om Lasso-kodenavnet, den rygterede pris og inkluderingen af Mayhts teknologi. Produktets endelige forbrugerbranding er endnu ikke kendt, men for nu bruger Sonos legende Ted Lasso-skrifttypen på betaenheder.

Billederne afslører også en dedikeret Bluetooth-knap, hvilket tyder på, at Lasso kan understøtte Bluetooth-lydafspilning. Denne funktion har været fraværende i alle tidligere Sonos-soundbarer. Ligesom virksomhedens andre nyere produkter vil der være en fysisk kontakt til at deaktivere de indbyggede mikrofoner.

Ligesom Arc er Lasso designet til at fungere med de nyligt udgivne Sonos Ace-hovedtelefoner til privat lytning med rumlig lyd. Virksomheden har lovet at udvide Ace-kompatibiliteten til deres mere overkommelige Beam- og Ray-soundbarer inden sensommeren eller tidligt efterår.

Sonos sigter mod at sende Lasso på markedet senere i år, selvom tidsplanen kan ændre sig.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.