Forside Styling Layout: Uden komm.

Brugeranmeldelse af LG BD370 blu-ray

 


 
LG BD370 Blu-Ray og netværks afspiller, med MKV support og YouTube adgang


 


Indledning


LG Nordic har været så venlige at låne mig en LG Blu-Ray BD370 til en lille brugergennemgang / anmeldelse.


Artiklen skal vel næsten ikke læses som en decideret test, da jeg ikke har haft noget udstyr til at teste med andet end mine øjne og Blu-Ray film samt filmklip i h.264 i MKV formatet. Den skal derimod læses som en gennemgang af maskinens features samt mit generelle indtryk af den.


Afspilleren må siges at være i billig til mellemklasse segmentet med en pris på nettet på omkring 2000 kr.


Det der fangede min interesse ved netop denne afspiller er dens (annoncerede) nemme tilgang til YouTube samt mulighed for at afspille h.264/MKV filer. Det er specielt disse features samt, naturligvis billedet af Blu-Ray jeg vil bygge denne gennemgang omkring. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at tjekke HD lydformaterne da mit udstyr ikke er fuldt opdateret på lydsiden. Ligeledes har jeg heller ikke tjekket DVD kvaliteten da jeg ikke gider at se film i SD mere. Jeg ejer ikke en eneste DVD udover Crossroad med Britney, som er et must i ethvert hjem!!


 


Design


BD370 er pianosort på fronten og matsort på toppen. En stor sølvfarvet cirkel med en blå LED ring pryder midten af fronten. Når afspilleren slukker fader LED ringen over i en rød farve. Wauuuw (fornem ironien)? Displayet på fronten er billig at se på, men dog med store bogstaver. På højre side er en lille klap man kan flappe ned, og der er så adgang til USB port, Stop og spole knapper.


  


Installation


Opsætningen fungerede nemt og problemfrit. HDMI tilsluttet til plasmaskærmen og coax kabel tilsluttet til receiveren.


Jeg havde egentligt håbet på at afspilleren havde analog 7.1 udgang så jeg via seks-otte stk. phonokabler kunne have tilsluttet den til min receiver, og så få Blu-Ray afspilleren til at dekode HD lyden. Desværre er dette ikke tilfældet, da der kun er Right/Left analog udgang, Coax samt Optical Digital out, Component out, HDMI out, LAN/ethernet stik og så noget så overraskende og forældet som composite out.


 Remoten er ret standard? 


I gang


Som display benyttes et Pioneer KVR-500A, pure mode, ikke kalibreret.


Ved første opstart (uden disc i afspilleren) møder man en velkomstmenu, hvor man kan vælge YouTube service eller Setup. Har man en USB flash stick sat i afspilleren kan man også vælge mellem menuerne Pictures, Video og Audio afhængigt af indholdet på USB sticken. Desværre kan afspilleren ikke afspille materiale fra en ekstern harddisc, heller ikke hvis man giver harddiscen strøm fra en ekstern kilde.


I ?Setup? menuen kan man, sjovt nok, ændre opsætningen af afspilleren, såsom lydudgange, opløsning, 24p, firmwareupdate osv.


 


 


Blu-ray


Første test var på Blu-Ray delen og jeg smed Pirates Of Caribbean i maskinens gab. Fra skuffen var lukket til første menu hvor jeg kunne vælge sprog dukkede op på skærmen gik der præcis 20,1 sek 😉


Selve billeddelen er overraskende god af en afspiller i denne prisklasse. Jeg synes den står en anelse bedre end PS3, specielt virker farverne en anelse mere korrekte. Måske det spiller mig et puds men jeg har set scenerne med de røde jakker i starten af Pirates? MANGE gange på både PS3, BD370 og Pioneer LX-BD70.


Jeg kunne meget svagt skelne mellem billedet på BD370 og BD LX-70 men kun hvis jeg gik tættere på skærmen end min siddeposition og kun hvis jeg vidste hvad jeg ledte efter. Det var generelt MEGET små detaljer der adskilte BD370 fra LX70?eren og jeg ville absolut ikke lægge hovedet på blokken i en blindtest.


Omvendt kunne jeg ikke se forskel på PS3eren og BD370 bortset fra på ganske få scener hvor kraftig rød går igen.


 MKV


Næste punkt i anmeldelsen er afspilning af filer fra USB porten. Som nævnt tidligere var det denne feature der lød yderst interessant i produktbladet.


Film-klippene jeg testede var i følgende formater til de teknisk interesserede


Video 720P:
RUNTiME…….: 00:42:10
SiZE……….: 1.48GB
FRAMERATE…..: 23.976
RESOLUTiON….: 1280×720
ViDEO.CODEC…: x264 2pass, L4.1
BiTRATE…….: ~4467 kbps
AUDiO………: English DD5.1 AC3 448 Kbps
SUBTiTLES…..: English SRT (Muxed)


Video 1080i:
RUNTiME…….: 0:29:20
SiZE……….: 2.1 GB
ViDEO.CODEC…: x264
FRAMERATE…..: 25
BiTRATE…….: ~9280 kbps
RESOLUTiON….: 1920×1080
AUDiO………: English AC3 5.1 640kbps


Afspilleren fandt uden problemer filerne på USBen og den afspiller dem uden problemer. Er MKV filerne med flere forskellige undertekster og audiospor, kan du vælge i mellem dem. Du kan også slå underteksterne fra. Alt i alt en super oplevelse og den spiller både 720 samt 1080p uden nogle nævneværdige problemer. Kvaliteten er naturligvis ikke på højde med Blu-Ray da formatet er kraftigt komprimeret, men det er dog oftest væsentlig flottere end DVD. Sammenlignet med min PC der er tilsluttet plasma skærmen er det meget svært at se egentlig forskel.


Desværre understøtter BD370 kun FAT32 formatet hvilket gør at max fil størrelsen er på 4 GB. Det vil sige at man reelt ikke kan bruge den til særligt meget HD materiale, da en film i MKV formatet oftest ligger på 4-7 GB i 720p og op til 14 GB i 1080p. Jeg skal ikke kunne sige hvorfor de har valgt FAT32 men det kan være de vil holde sig gode venner med filmindustrien? Man kan til gengæld brænde sine filer ned på en DVD-R eller en DVD-R DL hvis man ønsker at se film i større størrelser.


 

 


YouTube 


YouTube delen fungerer rigtigt godt. Man trykker sig ind i menuen og vælger så med remoten hvor man vil hen.: Recent Videos, Top Rated etc. Hvis du selv har en konto hos youtube.com kan du logge ind med brugernavn og kodeord og så har du adgang til dine favourites.


Sjovt nok kan jeg ikke se et direkte link til sine egne videoer, men det kan dog klares ved at søge efter sit eget brugernavn i search funktionen. Man kan ikke vælge forskellige kvaliteter på videoerne men man kan vælge at få dem vist i fullscreen eller inde i et vindue. I vanlig YouTube stil kommer der forslag frem til andre lignende videoer når du har set en video færdig.


 

 


Konklusion


Alt i alt mener jeg at denne afspiller er ganske udmærket til den ?normale? bruger.


Den har en hurtig opstart, ekstrem nem menu at finde rundt i, afspilning af næsten alle formater der bruges i dag (også de formater der typisk bruges som ?pirat? formater) samt nem YouTube adgang. Om man synes YouTube på Tvet er for børn og teenagere skal være en frit for, men det gør det i hvert fald nemmere at se videoerne på TV nu end på end bærbar pc, hvis man eksempelvis er mere end et par stykker i stuen.


Desværre understøtter den ikke filer over 4 GB på USB hvilket gør at den ikke er helt så universel som først antaget. Ligeledes er der ikke 7.1 analog out, men ønsker man derimod en allround maskine og ikke går op i HD lyd etc. er dette et ganske fint køb.


Prisen på ca. 2000 kr. er også ganske rimelig, dens features taget i betragtning.


 Tak


En stor tak til  LG  for lån af denne afspiller.


 


Links


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.