Forside Styling Layout: Uden komm.

Anmeldelse af Sherwood Newcastle VR-654BD

 Indledning


Producenten Sherwood er ikke nogen ny producent af AV udstyr. Faktisk blev fabrikken grundlagt i Chicago i 1953 af Ed Miller, og under navnet Sherwood Electronic Laps.


Som målsætning havde firmaet, at man ville designe højt ydende AV-udstyr, og selv stå for produktionen. Sidstnævnte passus i målsætningen må være fraviget, for den anmeldte enhed er, som så meget andet, produceret i Kina.


I midler tid har navnet Sherwood ikke været specielt synligt på det danske marked i mange år. Fra mine yngre dage kan jeg såmænd godt huske navnet, som så forsvandt ud af i det mindste min bevidsthed.


For omkring et års tid siden tog firmaet HIFI Freaks Sherwood produkterne ind i deres sortiment. Produktomfanget fra Sherwood består i dag af alt fra Blu-ray afspillere, henover større og mindre receivere og CD afspillere. 


Den anmeldte enhed er en kombination af en mindre receiver, en radiomodtager og en Blu-Ray afspiller.


  


Design, finish og byggekvalitet


Jeg må indrømme at jeg kiggede en ekstra gang på da jeg fik enheden pakket ud. Set forfra og sideværts minder enheden mig af en eller anden årsag om grundskitserne til Opera Huset i København. Enheden er næsten opbygget i 2 niveauer. Der er dog rimelig en fornuftig årsag til opbygningen.


I mellem hvad jeg vil kalde “Etageadskillelsen” findes et antal ganske velfungerende “Soft touch” knapper til brug for afspilning af medier. Bevares, man kunne have placeret de nævnte knapper på en anden måde, men har man så valgt det sådan. Frontpanelet som fremstår med en blank sort overflade og indeholder desuden andre betjeningsknapper såsom Mastervolume, afbryder med lys indikation, USB stik, stik for hovedtelefon, inputselector, displav og naturligvis en disc-skuffe.


Efter lidt tilvænning ser enheden faktisk ret præsentabel ud. Indrømmet, designet er noget utraditionelt, når man er vant til de andre mere standarddesignede produkter. Men som altid, design er smag og behag.  


Enheden står med sin vægt på 6.6 kg ganske solidt placeret på 4 “Fødder”. Disse ser umiddelbart ud til at være udført i metal, men ved nærmere eftersyn må man konstatere, at fødderne er i et plastmateriale.


 


 


Finishen er ganske pæn, men frontpladen er specielt meget modtagelig for støv.


 Byggekvaliteten generelt er ganske nydelig, men ingen “Svinke-ærinder” når samlinger, betjeningsknapper og synlige komponenter m.v., gås efter i sømmene. Dog vil jeg mene, at discskuffen ikke virker meget stabil.


Fjernbetjeningen er noget af et kapitel for sig. Fjernebetjeningen virker meget billig i udførelse, design og til dels i betjeningen. Knapperne er små, sidder tæt, og systematikken i knappernes funktions betegnelser synes jeg ikke rigtigt følger det nogenlunde normale. Personligt måtte jeg hver gang have fat i mine briller i betjening af enheden. Omvendt må jeg så også erkende, at fjernbetjeningen er en “Muliti fjernbetjening”, og kan betjene 3 andre AV-enheder.  Desuden er den anmeldte enhed både en radio, en surroundreceiver og en Blu-Ray afspiller, og det vil alt andet lige betyde en mængde af betjeningsknapper.


Men grundlæggende er det synd, at forsyne denne enhed med en ret billig fjernbetjening. Det er jo sådan, at en fjernbetjening giver en ikke uvæsentlig del af helhedsoplevelsen. Det ville i mine øjne være væsentlig bedre at producenten forhøjer prisen med måske 50 kroner, og dermed levere en fjernbetjening som både producent, forhandler og kunden kan være bekendt, og sidstnævnte glæde sig over.


 


Menuer


Menuerne er ganske fornuftigt opbygget med god systematik, og et glimrende overblik. Hovedmenuen er nærmest opbygget som et “Hjul” som drejer rundt i takt med, at man vælger de forskellige menupunkter. Menuen er derfor ganske brugbar, og opsætningen af enheden foregår nemt – med undtagelse af noget af det vigtige – lyden.


Hvis man skal udgå fra brugermanualen, så får man fornemmelsen, at man leder af en betjeningsknap på fjernebetjeningen benævnt “RC”, og dernæst en betjeningsknap benævnt V/T. der gik lidt tid før det slog mig, at “RC” naturligvis betyder “Remote Control”.  Min mistolkning er naturligvis min egen fejl, men hele indstillingen af lyd setuppet virker unødvendigt kringlet at forstå – og bruge. Hvorfor kan der ikke bare være et punkt i hovedmenuen der omhandler opsætning af lyd og højtalere.


 

 


Lyd og billedkvalitet


Når man efter noget besvær er nået gennem diverse opsætninger, hvoraf hovedparten dog foregår fornuftigt, så finder man ret hurtigt ud af, at Sherwood Newcastle VR-654BD faktisk er en ret habil AV-enhed. At sammenligne denne Sherwood med en dedikeret surround receiver vil nok være en fejl. Omvendt så kan man med lidt øvelse i opsætningen af højtalerne, faktisk opnå en ganske god lyd i rummet.


Udover at indeholder sin egen surroundforstærker, så er der også tilslutning til “Pre-out.” Denne mulighed øger jo unægtelig mulighederne ved opkobling til andre, og måske mere kraftige og mere avancerede AV-enheder. En anden god ting er muligheden for både at tilslutte til en aktiv såvel som en passiv subwoofer.


Tilbage til selve lyden. Det er klart, at med de tilgængelige indstillingsmuligheder, så kræver det sin kvinde/mand at opnå det bedste lyd resultat fra enheden. Der medfølger ikke et “Autokalibreringssystem”. Det betyder, at lyden for en stor del er afhængig af brugerens evner til at indstille lyden i forhold til de tilsluttede højtalere. Men først man har maset lidt med indstillingerne, så bliver man belønnet med et ganske resultat. Man kan sagtens sætte sig mageligt tilbage, og nyde en film, eller en koncert med de tilgængelige surroundindstillinger, og indstillinger i øvrigt.


Lydbilledet er ganske fornemt, og med en god placering af de forskellige lyd aktiviteter i lydbilledet. Det kan måske til tider knibe med lyden til overvældende actionscener, men generelt er resultatet ret fornuftigt. Jeg var faktisk lidt imponeret over, at Sherwood Newcastle VR-654BD godt kunne matche mine Elac højtalere med den tilførte effekt.


Det rigtigt gode er jo, at receiveren kan håndtere snart sagt alle surround og lydformater, heruder HD-surroundlyd.


Dog skal man ikke belaste surroundreceiveren voldsomt, for efter en effektbelastning (volumen) på over ca. 65% høres tydelig forvrængning. Jeg tror at man skal tage den specificerede udgangseffekt på ca. 100 Watt pr. kanal med et gran salt.


Når det drejer sig om afspilning af CD, så er enheden stort set på højde med andre Blu-Ray afspiller. Det betyder at lyden kan bruges, men det er ikke en stor detaljeret og klangfyldt nydelse. Da jeg via coaxial indgangen tilsluttede min egen Pioneer BD-LX91 Blu-Ray afspiller opnåde jeg faktisk en ganske fornuftig lyd. Det betyder for mig, at det er enhedens drev der sætter begrænsningerne. Men det er begrænsninger som Sherwood Newcastle VR-654BD bestemt ikke er alene om.


  


Afspilning af DVD, her blev jeg faktisk noget overrasket. Jeg er ikke bekendt med hvilken videochip enheden er monteret med, men billedet var ret klart og detaljeret, og med en god billeddybde. Naturligvis er billedresultatet ganske afhængig af det afspillede billedmateriales kvalitet, og der er ikke meget hjælp at hente i enhedens billedkredsløb hvis kvaliteten af det afspillede er mindre godt. Man opnår ikke et DVD billede som vil tilfredsstille den kritiske billednørd, men den almindelige filmnyder vil formentlig være ganske tilfreds.


Evnerne som Blu-Ray afspiller overraskede mig også. Overraskelsen lå ikke i billedkvaliteten, for den er som for de fleste afspillere, altså et klart, detaljeret billede, med skønne farver og fremragende billeddybde. Det der overraskede mig var loadtiden. En typisk Bly-Ray film tog bare omkring 20 – 25 sekunder at loade.  Sherwood Newcastle VR-654BD er en Profile 2.0, hvilket betyder at der er LAN indgang, og dermed adgang til ekstramateriale på internettet via den afspillede Blu-Ray disc. Opkoblingen til internettet foregik uden problemer.


  


Sherwood  Newcastle VR-654BD indeholder også en radiodel. Denne tilsluttede jeg mit YouSee kabelnet, og med den baggrund, opnår man en glimrende modtagelse og et hav af forskellige FM kanaler. Jeg har dog ikke benyttet en særskilt FM/AM antenne, og kan derfor ikke fortælle om radiodelens følsomhed.


Enheden er forsynet med en blæser, som på det anmeldte eksemplar kørte kontinuerligt – blæseren kan svagt høres.
USB indgangen blev benyttet til visning af JPEG filer, og systemet fungerede godt.


 


 Målt effektforbrug


Standby: 0.3 Watt
Normalt forbrug (surround 5.1, og volumen på ca. 60%): 105 Watt.


  


 


Tilslutninger


Udvalget af tilslutninger er ganske pænt. Personligt kunne jeg godt have tænkt mig en HDMI indgang, men følgende er monteret på enhedens bagpanel: • 5.1 højtalere, samt tilsvarende for en passiv subwoofer
 • LFE udgang
 • HDMI udgang
 • Optisk digital lyd
 • Coaxial digital lyd
 • Komponent
 • Antenne
 • Pre-out
 • USB
 • Tilslutning til stereo hovedtelefoner,
 • LAN
 • Diverse analoge indgange

 


 


 


Konklusion


Sherwood Newcastle VR-654BD er på et par områder et paradoks. Enheden kunne det være et særdeles godt alternativ til mange brugere, der bare har behov for lidt god lyd i surround, en Blu-Ray afspiller, og en radiomodtager.


Desværre er enheden noget besværlig for den almindelige bruger i forsøget på, at få fuldt udbytte af mulighederne. Og besværlighederne gælder særligt for højtaleropsætningen. Omvendt når højtalerne er justerede, så fungerer Sherwood Newcastle VR-654BD faktisk glimrende, og med sine fleksible muligheder, kan den give mange brugere nogle gode oplevelser i såvel billede som lyd.


Men fjernbetjeningen, den kan producenten ikke være bekendt. Den trækker brugeroplevelsen en hel del ned.


 


Spørgsmål ?


Har du spørgsmål til denne anmeldelse er der oprettet et emne i forummet.


Anmeldelse af Sherwood Newcastle VR-654BD


  Grejet på testbænken


Testbænken hos recordere.dk var til denne anmeldelse udstyret med: • Display : Panasonic TX-P50VT20
 • Højttalere : ELAC BS133, ELAC CC201, Velodyne 800i & Audiovector K1 Super 
 • HDMI kabler : Supra
 • Receiver : Pioneer SC-LX71
 • Der blev benyttet følgende medier:
  Digital Video Essentials HD Basic (BD)
  HDScape Demo (BD)
  Terminator 2 (BD)
  Iskoldt begær (DVD)
  Stockfish Records, Closer to Music (CD)
  Carl Nielsen, Tågen letter (CD)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.